Haberler

Sinop Valisi Boyabat ilçesinde tarihi mekanları inceledi

Güncelleme:

Sinop Valisi Mustafa Özarslan, Boyabat ilçesinde bulunan tarihi mekanları ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Özarslan, Kaya Mezarı, Tarihi Salar Köyü Camisi ve Orta Çarşı'yı gezdi. Ayrıca esnafın restorasyonla ilgili görüşlerini dinledi ve meslek odalarının başkanlarını ziyaret etti. Özarslan, temaslarını Boyabat Yaşayan Kültürel Miras Müzesi'ni gezerek tamamladı.

Sinop Valisi Mustafa Özarslan, Boyabat ilçesinde tarihi mekanlarda incelemelerde bulundu.

Özarslan, ilçenin Salar köyündeki Kaya Mezarı ve Tarihi Salar Köyü Camisi'ni ziyaret etti, ardından Orta Çarşı'yı gezdi.

Samsun Rölöve ve Anıtlar Bölge Müdürü Ali Sarıalioğlu'ndan bilgi alan Özarslan, esnafın restorasyonla ilgili görüşlerini dinledi.

İlçedeki meslek odalarının başkanlarını da ziyaret eden Özarslan, temaslarını Boyabat Yaşayan Kültürel Miras Müzesi'ni gezerek tamamladı.

Özaslan'a temaslarında, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü Müzeler Dairesi Başkanı Bülent Gönültaş, Sinop Kültür ve Turizm Müdürü Metin Süren, Sinop Orman Bölge Müdürü Celal Kanbur ve İl Özel İdare Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Demircan eşlik etti.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Özarslan Mustafa Özarslan Boyabat Miras Sinop Kültür Turizm Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title