Haberler

Sinop'ta beyaz bayrak ve beslenme dostu sertifika töreni

Sinop'ta Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu sertifika töreni düzenlendi.

Sinop'ta Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu sertifika töreni düzenlendi.

Sinop Sultan Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde düzenlenen törene Sinop Valisi Köksal Şakalar, İl Sağlık Müdürü Mehmet Erşan, İl Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız, AFAD İl Müdürü Ümit Ünal, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Melih Keleş, Sinop Deftardarı Naci Günaydın ve öğretim görevlileri katıldı.

Program başında açıklamalarda bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız, "Sağlık Bakanlığımız ve Milli Eğitim Bakanlığımızın ortaklaşa yürütmüş olduğu Beslenme Dostu Okul ve Beyaz Bayrak Projeleri Okul sağlığı açısından çok büyük çok büyük önem arz etmektedir. Bu projeler ile eğitim kurumlarının temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesi, dengeli ve sağlıklı beslenme alışkanlıklarının kazandırılması toplum sağlığının korunması ve geliştirilmesi, yaşam kalitesinin yükseltilmesi, yeterli eğitim almış sağlıklı nesiller yetiştirmesi, anne baba veya öğretmenler tarafından çocuk yaşlarda bizzat öğretilen temizlik uygulamalarının ve beslenme alışkanlıklarının çocuklar tarafından uygulanarak alışkanlık haline getirilmesi amaçlanmaktadır. Bu alışkanlıkların kazandırılmasında; okullarımızın önemi inkar edilemez. Bu nedenle diyoruz ki; 'temiz ve yaşanabilir bir okul, aynı zamanda temiz ve yaşanabilir çevre, bir dünya' demektir. Sinop merkez ve ilçelerinde sadece bir eğitim-öğretim döneminde okullarımız teşvik edilerek ekiplerimizin ve okul müdürlüklerimizin özverili çalışması neticesinde 1. dönem 32, 2. dönem ise 62 okulumuz daha beyaz bayrak almaya hak kazanmış ve beyaz bayraklı okul sayımız 114 olmuştur. Ayrıca beslenme dostu okul projesi kapsamında 1. dönem 19, 2. dönem ise 11 okulumuz daha beslenme dostu okul sertifikası almaya hak kazanmış ve beslenme dostu okul sayısı 30 olmuştur. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin, çocuklarımızın hem bedenen hem de ruhen tam iyilik halinde, temizlik hijyen konusunda eğitim almalarını sağlamak görevimizdir. 'Temizlik imandandır' inancına sahip bir medeniyetin mensupları olarak hep beraber çalışıyoruz" dedi.

Yıldız'ın konuşmalarından sonra sertifika törenine geçildi. - SİNOP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title