Haberler

Silopi'de 1 Kişi Öldü, 2 Yaralı

Şırnak'ın sokağa çıkma yasağı süren Silopi İlçesi'nde çatışmalar nedeniyle evlerini terk eden ve kurşunların isabet ettiği Yusuf Yağıcı yaşamını yitirirken, eşi Şahye Yağıcı ile Zübeyde Esen yaralandı.

Şırnak'ın sokağa çıkma yasağı süren Silopi İlçesi'nde çatışmalar nedeniyle evlerini terk eden ve kurşunların isabet ettiği Yusuf Yağıcı yaşamını yitirirken, eşi Şahye Yağıcı ile Zübeyde Esen yaralandı. Durumu ağır olan Esen, sevk edildiği Şırnak'ta tedavi altına alındı.

Olay, bugün Silopi'nin Barbaros Mahallesi'nde meydana geldi. İlçede hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için düzenlenen operasyonlardaki çatışmalar nedeniyle bugün bazı vatandaşlar evlerini terk etti. Evlerin terk edilmesi sırasında kurşunların isabet ettiği Yusuf Yağıcı olay yerinde hayatını kaybetti. Olayda eşi Şahye Yağıcı ile Zübeyde Esen'de yaralandı. Başından yaralandığı öğrenilen ve durumu ağır olan Esen, sevk edildiği Şırnak Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Hayati tehlikesi bulunmadığı öğrenilen Şahye Yağıcı'nın tedavisi Silopi Devlet Hastanesi'nde sürüyor.

Yetkililer, ölen ve yaralanan kişilere PKK'lıların ateş açtığını söyledi. HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız da Twitter'dan yaptığı açıklamada, güvenlik güçlerinin ateş açtığını iddia etti. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor. - Silopişırnak

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Şırnak Silopi Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title