Haberler

Siirt'te Uyuşturucu ve Kaçak Sigara Operasyonu

Güncelleme:

Siirt'te son 3 ayda düzenlenen 21 ayrı operasyonda, çok sayıda uyuşturuccu hap, esrar ve kaçak sigara ele geçirildi.

Siirt'te son 3 ayda düzenlenen 21 ayrı operasyonda, çok sayıda uyuşturuccu hap, esrar ve kaçak sigara ele geçirildi.

Siirt Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü'nde, uyuşturucu ve kaçakçılığa yönelik operasyonlar hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Toplantıda konuşan Siirt Valisi Ahmet Aydın, vatandaşların desteğiyle nokta operasyon yapıldığını ifade ederek, emniyet teşkilatına yardımcı olan vatandaşlara teşekkür etti.

Amaçlarının Siirt'i huzurlu bir kent haline getirmek ve gençleri korumak olduğunu dile getiren Aydın, şöyle konuştu:

"İstihbarat ve bilgi paylaşımı olmadan bu operasyonların yapılması mümkün değil. Ama vatandaşımız bize bilgi veriyor. Emniyet ve Jandarma çok güzel nokta operasyonlar gerçekleştirerek şüphelileri yakalıyoruz. Amacımız Siirt'ti huzurlu bir kent haline getirmek ve gençlerimizi korumaktır. Yakalanan uyuşturucu madde çocuklara yönelik satılıyordu. Maalesef ama polisimiz çok büyük bir operasyonla uyuşturucu maddeyi ele geçirdi. Operasyonları başarılı bir şekilde gerçekleştiren Emniyet Müdürümüz'e, ekiplerine ve bize yardımcı olan halkımıza teşekkür ediyorum."

Operasyonlar hakkında bilgi veren Siirt İl Emniyet Müdürü Metin Özkan, gerçekleşen operasyonların çoğunun eski Emniyet Müdürü Mutlu Ekizoğlu zamanında toparlanmış operasyonları tamamlamak kendilerine nasip olduğunu belirtti.

Emniyet Müdürü Özkan şunları söyledi:

"17.11.2013 ve 19.02.2014 tarihleri arasında toplam 21 ayrı operasyonda, bin 377 uyuşturucu hap, 7.81 gram Bonzai, 2 kilo 159 gram toz esrar, 169 gram Kubar Esrar ve 161 bin 270 paket kaçak sigaraya ele geçirildi. Operasyonlar kapsamında sigara kaçakçılığı yaptığı tespit edilen 13 şüpheli hakkında işlem yapılmış, işlem yapılan şahıslardan, 2'si tutuklanmış, 3'ü hakkında ise adli kontrol kararı verilmiştir. 14 adet uyuşturucu ve uyarıcı madde kaçakçılığı suçundan toplam 27 şüpheli şahıs hakkında işlem yapılmış, işlem yapılan şahıslardan 8'i tutuklanmıştır."

Kaynak: AA / Güncel

Metin Özkan Ahmet Aydın Siirt Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title