Haberler

"Sendikaların Hayati Önemi Bulunmaktadır"

Cumhurbaşkanı Gül, Sendikaların Demokrasinin Yerleşmesi Bakımından Sahip Olduğu Öneme Dikkat Çekerek "Sendikaların Demokrasinin Yerleşmesi Bakımından Hayati Önemi Bulunmaktadır" Dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, sendikaların demokrasinin yerleşmesi bakımından sahip olduğu öneme dikkat çekerek "Örnek ve başarılı faaliyetler gerçekleştiren sendikaların demokrasinin yerleşmesi bakımından hayati önemi bulunmaktadır" dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, Çankaya Köşkü'ndeki iftar yemeğinde işçi ve memur sendikaları ve Türkiye İşçi Emeklileri Derneği temsilcileri ile bir araya geldi. İftar yemeği öncesinde bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Gül, göreve başladığından bu yana ayrım yapmaksızın toplumun tüm kesimlerini kucaklamaya özen gösterdiğini belirtti.

Gül, bu tür buluşmaların gelenekselleşerek yerleşmesine de önem verdiğini ifade ederek, "Bugünkü iftar yemeği de geçen yıl başlattığım uygulamanın devamıdır. Bu yaklaşımım önümüzdeki yıllarda da sürecek" dedi. İşçi ve memur sendikalarıyla bugüne kadar hep yakın temas ve diyalog içinde olduğunu belirten Gül, bu örgütlerin taleplerini, sorunlarını ve ülke meselelerine ilişkin düşüncelerini yakından bildiğini söyledi. Sendika yöneticilerinin içinden geldiği kitlelerin sağduyusunu temsil ettiğini ve toplumun nabzını yansıttığını kaydeden Gül, "Sizlerden birisi olarak görüşleriniz benim için her zaman değerli olmuştur" dedi.

Türkiye'nin açık ve örgütlü toplum olma yolunda önemli mesafeler kaydettiğini vurgulayan Gül şöyle konuştu:

"Gönüllü kuruluşlar, meslek kuruluşları ve sendikalar olarak tanımladığımız sivil toplum örgütleri varlıkları ve etkinlikleri ile demokratik hayatı zenginleştirmektedir. Bu bağlamda örnek ve başarılı faaliyetler gerçekleştiren sendikaların demokrasinin yerleşmesi bakımından hayati önemi bulunmaktadır. Çalışma hayatının temel unsuru olan işçi ve memur sendikalarının geldiği seviyeyi memnuniyetle karşılıyorum. Muhakkak ki daha yapılacaklar vardır, ama bunların önümüzdeki dönemde beklentilerimiz çerçevesinde gerçekleşeceğine inanıyorum. Üretimin gücünü oluşturan sizlerin sadece çalışırken değil, emeklilik döneminde de en iyi haklara sahip olmanız en doğal hakkınızdır. Ülkedeki sosyal politikanın amacı, her vatandaşın yarınından endişe etmeden huzur ve refah içinde hayatını sağlamasıdır. Devlet, bu anlayışla imkanları ölçüsünde beklentilerinizi karşılamaya çalışmaktadır. Türkiye'nin herkesin refah içinde yaşadığı, sevginin barışın ve huzurun egemen olduğu ülke olması için var gücümüzle çaba göstermeliyiz ve hep beraber gösteriyoruz. Sizler de bu sürecin en temel, en dinamik aktörlerisiniz. Ülkemiz geliştikçe, ekonomi güçlendikçe bu hedefe daha da yaklaşacağız. Sizlerin her zaman ve her şartta toplumun genel menfaatlerini savunan ve huzurunu gözeten yapıcı tutumunuzu takdirle karşılıyorum."

Türk-İş Başkanı Mustafa Kumlu, Hak-İş Başkanı Salim Uslu, Türkiye Kamu-Sen Başkanı Bircan Akyıldız, HAKSEN Genel Başkanı Ayhan Çivi ve Türkiye İşçi Emeklileri Derneği Başkanı Kazım Ergün ve davetli sendikaların temsilcilerinin katıldığı iftar yemeğine DİSK Başkanı Süleyman Çelebi ve KESK Başkanı İsmail Tombul ise mazeret bildirerek katılmadı.

İftarda davetlilere iftariyelik, ezo gelin çorba, ızgara sebze ile ali nazik, aysberg salata, tatlı tabağı, çay ve kahve ikram edildi. (ANKA)

(AD/TT/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title