Haberler

Sen 2 Nolu Şube'den Mini İmralı Referandumu

Türkiye Kamu- Sen'e bağlı Türk Eğitim-Sen 2 No'lu Şube Üyeleri, 'PKK ile Hükümet arasındaki görüşmelerle ilgili halk oylaması' yaptı.

Türkiye Kamu- Sen'e bağlı Türk Eğitim-Sen 2 No'lu Şube Üyeleri, 'PKK ile Hükümet arasındaki görüşmelerle ilgili halk oylaması' yaptı. Yarım saat süre verilen oylamada toplam 151 kişi oy kullandı.

Türk Eğitim-Sen 2 No'lu Şube üyelerince Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan halk oylaması öncesi 2 sandık yerleştirildi. Sandıklardan birine 'Hayır' diğerinde ise 'Evet' yazıldı ve boş oldukları çevredekilere gösterildi. Daha sonra sandalyeye çıkarak konuşmasını yapan Türk Eğitim Sen 2 No'lu Şube Başkanı Ali İhsan Öztürk, İmralı'daki bebek katili, dayatmalarıyla Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile kedinin fare ile oynadığı gibi oynuyor. Ama bu süreci siyasi partiler ve sefil toplum kuruluşları ise ses çıkarmıyor ve seyrediyor. Biz bu sürece yani Türk Devleti'nin dize getiriliş sürecine razı değiliz. Eğer ülkede demokrasi olduğuna herkes inanıyorsa o halde halka soracaksınız. İşte bugün biz de bu süreci halka soruyoruz dedi.

Oylama süresinin sadece yarım saat olduğunu dile getiren Öztürk, açıklamasının ardından toplanan kalabalığa seslenerek, şöyle dedi

Daha önce konuyla ilgili hiçbir hazırlık yapmadık. Standı kurduk ve yoldan geçenlere soruyoruz. Bu kapsamda hükümetin, PKK ile yaptığı görüşmeleri destekleyenler, 'Evet' yani beyaz pusula, 'Hayır' diyenler ise kırmızı pusula ile oy kullanabilirö diyerek oylamayı başlattı. Yarım saat süren oylama ardından sandıklar açıldı ve kullanılan oylar sayıldı. Toplam 151 kişinin katıldığı oylamada 140 hayır, 11 de evet oyu çıktı.

Türk Eğitim Sen 2 No'lu Şube Başkanı Ali İhsan Öztürk, şöyle konuştu

Hükümetin, PKK ile yaptığı görüşmelere vatandaşlarımızın yüzde 93'ü 'hayır' yüzde 7'si ise 'evet' dedi. Şimdi tepede oturanlar, siyasi parti temsilcileri, sucuk yedikten sonra susan sefil toplum kuruluşları neden korkuyorsunuz İşte halk arkanızda, gerekeni yapın.

Öztürk'ün, seçim sonrası çevrede sözlü tartışanlara da esprili dille uyarıda bulunarak, Aman burada yüksek sesle tartışmayın. Bir daha Emniyet'e gitmek istemiyorum. Seçimi tamamladık, gidiyoruz. Bundan sonra olacaklardan sorumlu değilim dedi

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ali İhsan Öztürk İmralı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title