Haberler

Saraylardan Kalemlere Yansıyan Aşk Öyküleri

Güncelleme:

Graf von Faber-Castell yılın kalemi 2014, markanın 14 Şubat Sevgililer Günü için düzenlediği 'Aşk Dediğin Bir Andır' etkinliğinde sohbetin çıkış noktası oldu.

St. Petersburg'daki dünyaca ünlü Katerina Sarayı'dan ilham alan Graf von Faber-Castell yılın kalemi 2014, markanın 14 Şubat Sevgililer Günü için düzenlediği 'Aşk Dediğin Bir Andır' etkinliğinde sohbetin çıkış noktası oldu. Cemiyet hayatının önde gelen isimlerinin bir araya geldiği özel etkinlikte, Prof. Dr. Gül İrepoğlu, Rus ve Osmanlı sarayları arasında kurduğu paralellikten yola çıkarak, o dönemlere damga vuran aşkları anlattı.

Tutku ve Zarafet'in simgesi Graf von Faber-Castell, 'Sevgililer Gününe' özel bir etkinlik düzenledi. 'Aşk Dediğin Bir Andır' konseptiyle düzenlenen etkinlikte, 'Cariye' gibi eserlerin yazarı Prof. Dr. Gül İrepoğlu davetlileri, Graf von Faber-Castell yılın kalemi 2014'e de ilham veren St. Petersburg'daki dünyaca ünlü Katerina Sarayı'ndan, Osmanlı saraylarına uzanan, tutku ve romantizm dolu bir yolculuğa çıkardı.

Etkinlik, aralarında Ayşe Tolga, Neşe Erberk, Burcu Hanif, Ethel Baler, Meral Yazıcı, Gamze Cizreli, Elif Gönlüm, Sedef Betil, Yelda Elmas, Hülya Altemur, Zeynep Üstünel, Gülden Büyükuçak Sedefhan Oğuz'un da yer aldığı, cemiyet hayatının önemli isimlerinin katılımıyla gerçekleşti.

Kaliteyi, şıklığı ve zarafeti bir arada sunan Garf von Faber-Castell'in düzenlediği 14 Şubat Sevgililer Günü buluşmasında, Akik Odaları'nın mimarisi ve özel taşlarıyla, Graf von Faber-Castell 'Yılın Kalemi'nin' sınırlı sayıdaki yeni sürümüne ilham veren Katerina Sarayı'ndan bahsederek söze giren İrepoğlu, konuklarla Kanuni Sultan Süleyman ile Hürrem Sultan'ın aşk dolu mektuplarından, Osmanlı'da şiirlere, saraylara gizlenmiş, resimlenmiş aşk hikâyelerini paylaştı.

"Yazmak aşk gibidir, insanı mutlu eder..."

Etkinlikte gerçekleştirdiği konuşmasında, yazı yazmanın da 'aşk' gibi insanı mutlu eden bir eylem olduğunu dile getiren Adel Kalemcilik Genel Müdürü Evrim Hizaler, "Graf von Faber-Castel olarak aşkı da yazma eylemini de sahipleniyoruz. 'Aşk Dediğin Bir Andır' konseptiyle bugün bizleri bir araya getiren de bu duygudur. Geçmişimizde yaşanan aşkları tarihçimiz Prof. Dr. Gül İrepoğlu ile yeniden gün yüzüne çıkardık. Bu romantik konuya vesile olduğumuz için çok mutluyuz" dedi.

Tarihin ve aşkın birleştiği buluşmada, Katerina Sarayı'nın ihtişamından ilham alınarak tasarlanan Graf von Faber-Castell'in Yılın Kalemi konukların ilgisini çekti. Sohbete katılanlar arasında yapılan sürpriz çekilişi kazanan bir konuğa Graf von Faber-Castell Anello Serisi özel bir kalem hediye edildi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Hürrem Sultan Petersburg Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title