Haberler

Samsunlu Engelliye Başkent 'Engeli'

Samsun'da Çıkartıldığı İşine Geri Dönebilmek İçin Başkent'e Koltuk Değneğiyle Yürüyen Bedensel Engelli, Ankara'ya Ulaştı. Ancak, Kılınç Başkentte de Engellerle Karşılaştı

Samsun’da çıkartıldığı işine geri dönebilmek için Başkent’e koltuk değneğiyle yürüyen bedensel engelli, Ankara’ya ulaştı. Ancak, Kılınç başkentte de engellerle karşılaştı

SAMSUN’un İlkadım Belediyesi’nde 12 yıl 6 ay çalışan, gece bekçiliği yaparken ise verilen görevi yapamadığı gerekçesiyle 2 yıl önce işten çıkarılan bedensel engelli 43 yaşındaki Hüseyin Kılınç, işine dönebilmek ve engellilerin sorunlarını gündeme taşımak amacıyla TBMM’ye ulaşmak için 18 gün önce başlattığı yürüyüşünü tamamladı.

Kılınç, çok zor şartlar altında, ölüm tehlikeleri atlatarak zorlu bir 18 gün yaşadığını belirterek, şunları söyledi: “Görüşeceğim milletvekillerinin yanı sıra DSP İstanbul Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyesi Ayşe Jale Ağırbaş’a bundan sonra engellilere karşı işlenen suçların siyasi ve bürokratik dokunulmazlıklarının kaldırılması, bu şekilde haksız uygulamalara maruz bırakılan engellilerin çok daha kolayca yargıyla sorunlarının çözülebilmesinin önünün açılmasını rica edeceğim ve acilen benim sorunumun çözülerek işime dönmem konusunda çalışmalar yapacağım. Çünkü mahkemenin verdiği karara rağmen gasp edilmiş hakkımı almam için gerekli yolların açılması gerekiyor.”

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title