Haberler

Salihli'ye Şehit Ateşi Düştü (2)

Hakkari- Çukurca karayolunda şehit düşenlerden, Balıkesirli 42 yaşındaki Jandarma Kıdemli Uzman Çavuş Turan Kurt'un, Manisa'nın Salihli İlçesi'nde evine acı haber ulaştı.

Hakkari- Çukurca karayolunda şehit düşenlerden, Balıkesirli 42 yaşındaki Jandarma Kıdemli Uzman Çavuş Turan Kurt'un, Manisa'nın Salihli İlçesi'nde evine acı haber ulaştı. Salihli Kaymakamı Mesut Yıldırım, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Metin Şahin ve sağlık personeli, şehit uzman çavuşun eşi 42 yaşındaki Şerife Kurt'a acı haberi bildirdi.

Hakkari-Çukurca Karayolunun 12'nci kilometresindeki Vali Erdoğan Gürbüz Çeşmesi yakınlarında, askeri konvoyun geçişi sırasında meydana gelen saldırıda şehit düşen Jandarma Kıdemli Uzman Çavuş Turan Kurt'un evine ateş düştü. Acı olayın eşi Şerife Kurt'a bildirilmesinin ardından şehit Uzman Çavuş'un evi ziyaretçi akınına uğradı.

Balıkesir'in İvrindi İlçesi nüfusuna kayıtlı olan Şehit Uzman Çavuş Turan Kurt, 6 yıl boyunca Salihli Kapalı Cezaevi İnfaz Kurumu'nda görev yaptı. Kurt'un tayini 2009 yılında Edirne'nin İpsala İlçesi'ne çıktı. Burada iki yıl görev yapan Kurt, geçen 17 Temmuz'da Hakkari Çukurca'da görevlendirildi. Uzman Çavuş Kurt, yaklaşık bir ay önce çok sevdiği ve akrabalarının bulunduğu Salihli'de Kurtuluş Mahallesi Şüheda Caddesi No: 187'deki apartmanın altıncı katındaki daireyi satın aldı. Şehit Uzman Çavuş Kurt'un eşi Şerife Kurt ve oğlu 16 yaşındaki Furkan ile kızı 12 yaşındaki Nihal bu evde yaşamaya başladı.

"SALİHLİ'Yİ ÇOK SEVDİ"

Şehit Uzman Çavuş Turan Kurt'un halasının oğlu olan Emekli Hava Astsubay Cafer Korkmaz, duygularını zorlukla anlattı. Korkmaz, şehit uzman çavuşun Salihli'yi çok sevdiğini ve bu nedenle ev aldığını söyledi. Şehidin anne ve babasının Balıkesir'in İvrindi İlçesi'nde yaşadığını belirten Korkmaz, "Cenazenin nereye defnedileceğine ailesi karar verecek" dedi. Çukurca'nın çok zor bir bölge olduğunu da dile getiren Korkmaz, "Üzüntümüz büyük. Vatan sağolsun" dedi.

Şehidin diğer akrabaları da emekliliğine 9 ay kalan Kurt'un iki gün önce eşini arayarak helallik isteğini söyledi.

Salihli Kaymakamı Mesut Yıldırım da, acı haberi aileye verdikten sonra, "Üzüntümüz çok büyük. Ailesine başsağlığı diledik. Umarım bu acılar biter" diye konuştu. - Manisa / Salihli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
title