Haberler

Saldırıyı TAK Üstlendi

Güncelleme:

Kürdistan Özgürlük Şahinleri Askeri Servise Düzenlenen Bombalı Saldırıyı Üstlendiğini Açıkladı.

İstanbul Halkalı'da asker taşıyan bir sivil otobüsün geçişi sırasında meydana gelen patlamada 17 yaşında asker kızı ve 4 asker şehit oldu, 12 kişi de yaralandı.

Görgü tanığı olayın ardından bir kişinin kaçtığını, bu kişiyi gören bir askerin de havaya ateş açtığını iddia etti.

Kürdistan Özgürlük Şahinleri (TAK) grubu bombalı saldırıyı üstlendiğini açıkladı. PKK ile yakın bağları olduğu bilinen TAK, yola döşenen bombaların sorumluluğunu üstlendiklerini ve sivilleri askeri hedeflerden uzak durmaları konusunda uyardıklarını belirtti.

İstanbul'u yasa boğan saldırı, terör uzmanlarınca 'uyuyan terör hücreleri'nin harekete geçmesi olarak nitelendirildi.

Patlama saat 07.00 sıralarında, Halkalı'daki askeri Lojmanlardan aldığı personeli görev yerlerine taşıyan sivil plakalı bir otobüsün geçişi sırasında meydana geldi. Yarımburgaz Mahallesi, Yarımburgaz Mezarlığı karşısındaki İstanbul Caddesi çıkışında, TEM yoluna 300 metre mesafede yan yol üzerinde meydana gelen patlama sonucu otübüsün özellikle arka ve orta bölümü ile bagaj bölümünde hasar meydana geldi. Ölü ve yaralıların da otobüsün bu bölümünde oturanlardan oluştuğu bildirildi. Patlamada Jandarma Kıdemli Üstçavuş Bekir Çelik, uzman çavuşlar Çağlar Bölükbaşı ve Uğur Ekiz ile bir personelin okula giden 17 yaşındaki kızı Buse Sarıyağ olay yerinde yaşamını yitirdi. Hastaneye kaldırılan yaralı astsubaylardan biri de tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. İlk belirlemelere göre de Başçavuş Duran Bayram ile Uzman Çavuş Mehmet Boşnak yaralılar arasında bulunuyor.

Patlama sırasında otobüsün arkasından giden bir otomobil ile bir midibüste ise hafif maddi hasar ve meydana geldi. Olay yerinde bazı kişiler, kimlik sorgusu yapılmak üzere gözaltına alındı.

SALDIRIYI KÜRDİSTAN ÖZGÜRLÜK ŞAHİNLERİ (TAK) GRUBU ÜSTLENDİ

Kürdistan Özgürlük Şahinleri (TAK) grubu bu sabah askeri servise düzenlenen ve 5 kişinin şehit olduğu bombalı saldırıyı üstlendiğini açıkladı.

PKK ile yakın bağları olduğu bilinen TAK, yola döşenen bombaların sorumluluğunu üstlendiklerini ve sivilleri askeri hedeflerden uzak durmaları konusunda uyardığını belirtti

SERVİS ARACININ SÜRÜCÜSÜ: 'KOMUTANLARDAN BİRİ ATEŞ AÇTI'

"Araçta birden patlama oldu. Lastik patladı zannettim. Ancak otobüsün içi toz toprak oldu, göz gözü görmüyordu" Askeri personeli taşıyan otobüsün sürücü Neşet Yeni, patlama anını anlattı. Yeni o anları şöyle anlattı: "Saat 07.10 sıralarında 3 otobüs hareket ettik. Çeyrek geçe buradaydık. Araçta birden patlama oldu. Lastik patladı zannettim. Ancak otobüsün içi toz toprak oldu, göz gözü görmüyordu. Yaralıları hemen çıkardık ve araçlarla hastaneye gönderdik. Kaçan kimseyi görmedim. Araçtaki komutanlardan biri havaya ateş açtı"

ORGENERAL

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Haberler

title