Haberler

RTÜK"ten Tv"lere 'Geleceğimizi Düşünün' Çağrısı

İlköğretim Öğrencilerine Medya Okuryazarlığı Dersi Verecek İlk 30 Öğretmene Sertifikaları Verildi. RTÜK Başkanı Zahid Akman, Televizyonlara Çağrıda Bulunarak, 'Yeni Yayın Döneminde Daha Çok İzlenmek ve Daha Çok Reklam Alabilmek İçin Farklı Formatlarda Yeni Programlar Hazırlanıyor. Biz Bu Programların İçeriğine Müdahale Edemeyiz Ancak Kanal Yöneticilerinin Geleceğimizi Düşünerek Hareket Etmelerini İstiyoruz' Dedi.

İlköğretim öğrencilerine Medya Okuryazarlığı Dersi verecek ilk 30 öğretmene sertifikalarını verildi. RTÜK Başkanı Zahid Akman, televizyonlara çağrıda bulunarak, “Kanal yöneticilerinin geleceğimizi düşünerek hareket etmelerini istiyoruz” dedi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) ile Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu'nun işbirliği sonucunda hayata geçirilen “Medya Okuryazarlığı Projesi” kapsamında, ilköğretim öğrencilerine Medya Okuryazarlığı Dersi verecek ilk 30 öğretmene sertifikaları verildi.

İlci Residence Otel’de gerçekleşen törende konuşan RTÜK Başkanı Zahid Akman, kitle iletişim araçlarının olumlu-olumsuz etkilerinin tartışıldığında, sorumluluğu sadece televizyon yöneticilerinde görmenin yanıltıcı olacağına işaret etti. Denetim işinin ebeveynlerin de görevleri arasında yer aldığına işaret eden Akman, medya okuryazarlığı dersinin, çocukların ve ailelerinin televizyonu nasıl izleyecekleri noktasında önemli olduğunu anlattı.

Yeni yayın dönemine hazırlanan kanallara da çağrı yapan Akman, “Televizyonlar yeni yayın döneminde daha çok izlenmek ve daha çok reklam alabilmek için farklı formatlarda yeni programlar hazırlıyorlar. Biz bu programların içeriğine müdahale edemeyiz ancak kanal yöneticilerinin geleceğimizi düşünerek hareket etmelerini istiyoruz” dedi.

Talim Terbiye Kurulu Başkan Yardımcısı Merdan Tufan da yaptığı konuşmada, 5 ilde, ilköğretim 7. ve 8. sınıflara seçmeli olarak okutulacak dersin önümüzdeki yıl tüm okullarda verilmesini arzu ettiklerini söyledi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title