Haberler

Ramazanda davul sesini ilk kez duydular

Malatya'da Ramazan davulcuları, Ramazan ayının ortasından sonra ortaya çıktı.

Malatya'da Ramazan davulcuları, Ramazan ayının ortasından sonra ortaya çıktı. Korona virüs önlemleri nedeniyle dışarı çıkamayan davulcular, Malatya'da kısıtlamaların gevşetilmesiyle sahurda davul zurnaları ile vatandaşları sahurda kaldırmaya başladılar.

Malatya'da Ramazan ayında bazı mahallelerde sahur zamanı ilk kez davulcu gözüktü. İçişleri Bakanlığınca 81 il valiliğine yeni tip korona virüsü (Covid-19) ile mücadele kapsamında Ramazan'da uygulanacak tedbirleri içeren genelge gönderilmişti. Gönderilen genelge neticesinde Ramazan davulcuları ile ilgili il ilçe hıfzıssıhha kurullarının, özellikle kaymakamların yerel yöneticilerle (belediyeler dahil) beraber vereceği kararlar doğrultusunda riayet edecekleri hususlar da genelgede belirtilmişti. Genelgeye göre, Ramazan davulcularının bahşiş almak adına evleri ziyareti, kapı zili çalmak gibi bulaşma riski oluşturabilecek davranışlarını önleyebilmek için davulcuların faaliyetleri sonucu alacakları bahşişlerin tek tek vatandaşlardan alınacak olması risk teşkil ettiğinden kısıtlamalar getirilmişti.

Malatya'da kısıtlamalar gevşetildi

Malatya'da Covid-19 kısıtlamalarının gevşetilmesiyle sahurda davul zurnaları ile vatandaşları sahurda kaldırmaya başlayan Ramazan Davulcusu Murat Kartal, "15 gündür sahurda davul çalmadık. Korana virüs kısıtlamalarının gevşetilmesiyle nedeniyle bugün başladım. Ramazan ayında vatandaşlarımız sahura kaldırıyoruz. Haber kanallarını izledim ve baktım ki, korona virüs iyi durumu doğru gidiyor, benden babamla konuştum ve hayır duası aldım davul çalmaya başladım. Vatandaşlarımız sahura kaldırıyorum. Mahalle sakinleri, sahurda bizleri görünce çok mutlu oluyor. Bizlerde Battalgazi Fırat Mahallesin vatandaşlarımız sahura kaldırıyoruz. Kadir gecesine kadar davul çalacağız. Devlet büyüklerimiz bahşiş vermeyi kaldırdı. Olsun bizler vatandaşlarımıza hizmet sunmak için davulculuk mesleğimiz yapacağız" dedi.

Murat Kartal, "Bizler her zaman dua ediyoruz. Korona virüs vakaları en yakın zamanda son bulur inşallah. Her şey eskisi gibi güzel olur inşallah" diye konuştu. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Malatya Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title