Haberler

Krizi Fırsata Çevirmek İsteyen Köylü Kadınlar, Bez Çanta Üretmeye Başladı

Güncelleme:

Poşetin 25 kuruşa satılmaya başlanmasının ardından çok sayıda vatandaş bez ve file torbalara yönelmeye başladı. Çanakkale'nin Akçakoyun köyünde kadınlar ise yaşanan bu dönüşümü fırsata çevirmek için bez çanta üretimine başladı.

Poşetin 25 kuruş olarak satılmaya başlanmasının ardından vatandaşlar alternatif ürünlere yönelmeye başladı. Krizi fırsata çevirmek isteyen bir çok vatandaş ise poşet yerine alışverişlerde kullanmak için bez çanta üretimine başladı. Çanakkale'nin Yenice İlçesi Kalkım Beldesi Akçakoyun köyünde kadınlar katıldıkları kursta kendi el emekleri ile bez çantalar dikerken, ürettikleri çantaları satmak için destek bekliyor.

BEZ ÇANTA ÜRETİMİ YAPIYORLAR

Türkiye gündemini alan poşet tartışmaları devam ederken, Akçakoyun kadınları katıldıkları Yenice Halk Eğitimi Merkezi Akçakoyun Kurs Merkezinde bir yandan eğitimlerine devam ederken, bir yandan da bez çanta üretimi yapıyorlar.

KADINLAR DESTEK BEKLİYOR

Poşetlerin para ile satılmasının ardından file ve bez çanta ihtiyacının arttığını fark eden köylü kadınlar, usta öğreticileri A. Filiz Elmas'ın öncülüğünde bez çanta üretimine başladılar. Ürettikleri çantaları satmak için destek bekleyen köylü kadınlar yaptıkları çantalar ile hem aile ekonomilerine hem de çevreye katkıda bulunmak istiyorlar.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Çanakkale Akçakoyun Kalkım Yenice Ekonomi Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title