Haberler

Polis Teşkilatı'nın Kuruluş Kutlamaları

Polis Teşkilatının 166'ıncı kuruluş yıldönümü Taksim Meydanı'nda düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Polis Teşkilatının 166'ıncı kuruluş yıldönümü Taksim Meydanı'nda düzenlenen çeşitli etkinlik ve resmi geçit töreniyle sona erdi.

Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 166'ıncı yıldönümü kapsamında bir hafta devam eden etkinlikler bugün Taksim Meydanı'nda gerçekleştirilen törenle son buldu. İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ve emekli polis derneklerinin Cumhuriyet Anıtı'na çelenk bırakmasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti. Törene, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı, İstanbul Merkez Komutanı Tuğgeneral Muhittin Yenikeçeci, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, eski İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin'in yanısıra yabancı ülke temsilcileri de katıldı. Polis aileleri ve vatandaşların da hazır bulunduğu törende en çok ilgiyi ise polis kıyafetiyle törene katılan emniyet mensuplarının çocukları çekti.

2010'DA ELE GEÇİRİLEN UYUŞTURUCU MADDE MİKTARI, 27 AB ÜLKESİNİN BİR YILDA YAKALADIĞINDAN 2 KAT FAZLA

Törende konuşan Vali Mutlu, "Görüyor ve tanık oluyorum ki, İstanbul polisinin en küçük rütbesinden, il emniye müdrüne kadar her düzeydeki görevli arkadaşlarım İstanbullunun huzur ve güvenliğini sağlamak için yoğun çalışmaktadırlar" dedi.

Hüseyin Çapkın da, "Halkın egemenliği temeline dayanan bir yönetim biçimi olan demokrasinin temel koşullarının başında vatandaşın hiçbir baskı altında kalmadan özgür iradesiyle hareket edebilmesi gelmektedir. Ülkemizde anayasal güvence altında bulunan temel hak ve hürriyetler yasal sınırlar içinde özgürce kullanılmaktadır" diye konuştu. Polis teşkilatı güçlü olmayan bir ülkede demokrasiyi yerleştirmenin mümkün olamayacağı için tüm çağdaş devletlerin polis teşkilatlarını güçlendirme gayreti içinde olduklarını söyleyen Çapkın, "Amaç, demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından olan tarafsızlık, şeffaflık, hesap verebilirlik, insan hakları ve hukukun üstünlüğü çerçevesinde hareket ederek, insan hakalrına saygılı, demokratik kurallar çerçevesinde etkin olarak çalışan ve çağdaş bilimin bütün verilerinden yararlanan bir polis teşkilatına sahip olmaktır" dedi.

Çapkın, örgütlü suçlarla mücadele çabalarının, terör örgütlerinin, çetelerin, uyuşturucu kaçakçılarının hareket alanını daralttığını ifade ederek, "Son iki yılda, organize suç örgütleri, çeteler ve uyuşturucu madde tacirleriyle mücadelede gösterdiğimiz kararlılık sayesinde toplam 57 bin operasyon yapılmış olup, 85 bin kişi emellerine ulaşmadan adalete teslim edilmiştir. Uyuşturucuyla mücadelede 2010'dan bugüne kadar 8 ton uyuşturucu madde ele geçirilmiş, 1 milyon 300 bin hap, 10 bin litre asit yakalanarak tüm uluslararası camianın gıptayla baktığı sonuçlar sağlanmıştır. İstanbul polisinin 2010 yılında ele geçirdiği uyuşturucu madde miktarı, 27 AB ülkesinin bir yılda yakaladığı uyuşturucu madde miktarının 2 katından daha fazladır" diye konuştu.

GÖSTERİLER İLGİ ÇEKTİ

Konuşmaların ardından emekli polis ve bekçilere, Mutlu ile Çapkın tarafından ödül verildi. İstanbul polisi tarafından çocuklara özel olarak 3 yıl önce kurulan "Alo Kanka" projesinin polis kıyafetli maskotlarının gösterisi ve Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü personelinin sergilediği halkoyunları ile devam eden tören, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü tarafından eğitilen polis köpeklerinin gösterisiyle devam etti. Eğitimli köpeklerin gösterileri vatandaşlar tarafından ilgiyle izlenirken, bazı köpeklerin talimatlara uymaması gülüşmelere neden oldu. Tören, Yunus ve Şahin ekiplerinin motorize gösterilerinin ardından gerçekleştirilen resmi geçitle son buldu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title