Haberler

Peşmerge Bakanı: "Sınıra Asker Sevkiyatı Seçim Propagandası"

Kuzey Irak'taki Kürt Bölgesel Hükümeti'nin Peşmerge İşlerinden Sorumlu Bakanı Şeyh Cafer, Türkiye'nin Sınıra Asker Konuşlandırmasını "Seçim Propagandası" Olarak Nitelendirirken "Irak'ın Egemenliğinden Amerika Sorumludur" Dedi. Cafer, Türkiye'nin Sınır Ötesi Askeri Operasyon Yapamayacağını da Savundu.

Kuzey Irak'taki Kürt Bölgesel Hükümeti'nin Peşmerge İşlerinden Sorumlu Bakanı Şeyh Cafer, Türkiye'nin sınıra yaptığı belirtilen asker sevkiyatını "seçim propagandası" olarak nitelendirirken "Irak'ın egemenliğinden Amerika sorumludur" dedi. Cafer, Türkiye'nin bu süreçte sınır ötesi askeri operasyon yapamayacağını da savundu.

Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) sitesine konuşan Cafer, Türk ordusu'nun sınır bölgelerinde devam ettiği belirtilen asker sevkiyatını "seçim propagandası" olarak nitelendirdi.

Cafer, "Kürdistan sınırlarına yapılan askeri yığınağın, seçim malzemesi olarak kullanmak isteyen bazı çevrelerin olduğunu biliyoruz. Türkiye daha önceleri de sınıra defalarca askeri yığınak yaptı, fakat sınır ötesi operasyon yapamadı" şeklinde konuştu.

Türkiye'nin, "Kürdistan bölge topraklarının ihlal edilmesine karşı olduklarını" belirterek, "Bizim görevimiz sınırlarımızın güvenliğini sağlamaktır. Olası bir sınır ihlali sadece Kürdistan Bölge Hükümeti'ni değil Bağdat'taki merkezi hükümeti de ilgilendiren bir meseledir" dedi.

Şeyh Cafer, "Irak'ın egemenliğinden Amerika sorumludur" ifadesini de kullandı ve Türkiye'nin bu süreçte sınır ötesi askeri operasyon yapamayacağını öne sürdü.

Şu an sınır bölgesinde herhangi bir hazırlık yapmadıklarını kaydeden Şeyh Cafer, Türkiye'nin sınırı ihlal etmek gibi bir niyeti olduğuna inanmadıklarını da söyledi.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title