Haberler

Pakistan'da Şiddetli Yağışlar Sonucu En Az 30 Kişi Hayatını Kaybetti

Güncelleme:

Pakistan Ulusal Afet Yönetim Kurumu (NDMA) tarafından yapılan açıklamaya göre, son 48 saat içinde ülkede meydana gelen şiddetli yağışlar nedeniyle en az 30 kişi hayatını kaybetti. Yağmurdan etkilenen bölgelerde kurtarma ve yardım operasyonları başlatıldı.

ÇEKİM TARİHİ: 14 Nisan 2024

Yağmurdan etkilenen bölgelerin çeşitli görüntüleri

Pakistan Ulusal Afet Yönetim Kurumu (NDMA) Pazar günü yaptığı açıklamada, ülkede son 48 saat içinde yağmur nedeniyle meydana gelen olaylarda en az 30 kişinin öldüğünü ve çok sayıda kişinin de yaralandığını bildirdi.

Kurum yetkilisi Muhammad Umar Xinhua'ya yaptığı açıklamada, ülkenin doğusundaki Pencap eyaletinin şiddetli yağışlardan en çok etkilenen bölge olduğunu ve son 48 saat içinde eyaletin çeşitli bölgelerinde yıldırım düşmesi sonucu 17 kişinin hayatını kaybettiğini ve altı kişinin de yaralandığını söyledi.

Belucistan eyaletinin güneybatısında da yıldırım düşmesi ve şiddetli yağışlar nedeniyle sekiz kişi hayatını kaybetti. Ülkenin kuzeybatısındaki Hayber Pahtunhva eyaletinde de en az beş kişinin öldüğünü ve 10'dan fazla kişinin yaralandığını belirten yetkili, ölen ve yaralananlar arasında kadın ve çocukların da bulunduğunu söyledi.

Sağanak yağışlar ülkenin bazı bölgelerinde çok sayıda eve de zarar verirken, yetkililer mahsur kalan insanları daha güvenli yerlere tahliye etti. Şiddetli yağışlar ana yollarda ve otoyollarda trafik sıkışıklığına da neden oldu.

Yetkililer, vatandaşları ve turistleri birkaç gün boyunca yağışlardan etkilenen bölgelerde zorunlu olmadıkça seyahat etmemeleri yönünde uyardı.

NDMA, diğer sivil birimler ve gönüllülerle birlikte yağıştan etkilenen bölgelerde kurtarma ve yardım operasyonları başlattı.

Daha önce Pakistan Meteoroloji Dairesi, Güney Asya ülkesinin bazı bölgelerinde Pazartesi gününe kadar gök gürültülü fırtınalarla birlikte şiddetli yağışlar görüleceği tahmininde bulunmuş ve sel ve toprak kayması gibi felaketlerin görülebileceğini, ekinlerin ise zarar görebileceğini belirtmişti.

Xinhua Haber Ajansı muhabirleri İslamabad'dan bildiriyor.(XHTV)

Kaynak: Xinhua / Güncel

Pakistan Doğal Afetler Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta borsa kapalı mı, açık mı? 1 Mayıs özel sektöre tatil mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! CHP'nin 1 Mayıs Taksim yürüyüşü ne zaman, saat kaçta? CHP Taksim'e yürüyecek mi? Bu haftaki maçlar aynı gün ve saatte mi oynanacak? Maçlar kaçıncı haftadan itibaren aynı gün ve saatte oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title