Haberler

Denizin Dibindeki Batık Uçak Görüntülendi

47 askeri uçağı, 8 yıl sonra Balıkadam Tahsin Ceylan tarafından görüntülendi.

47 askeri uçağı, 8 yıl sonra Balıkadam Tahsin Ceylan tarafından görüntülendi. Uçağın, ağlarla kaplandığı görüldü.

Akçakoca'da dalış sporunu geliştirmek ve bu amaçla yapılacak turizm etkinliklerine canlılık kazandırmak amacıyla 2009 yılında Kalkın Köyüne yaklaşık 1,8 deniz mili açıkta 29 metre derinliğe batırılan C-47 tipi nakliye uçağı, profesyonel dalgıçlar tarafından görüntülendi.

Düzce Üniversitesi sualtı çalışmaları uygulama araştırma merkezi tarafından düzenlenen Denizin Ruhu Anadolu'nun derin tarihi konulu panele katılan ünlü dalgıç Tahsin Ceylan burada yapığı sunum sonrasında Karadeniz'e bırakılan asker uçağa dalış yaparak uçağın son durumunu görüntüledi.

Tahsin Ceylan İHA'ya yaptığı açıklamada, 2009 yılında C-47 tipi askeri uçağın batırılışı sırasında da bulunduğunu belirterek, "Sabah erkenden bir dalış yaptık fakat bıraktığımız uçak artık yok gibi. Atılan ağlar tarafından sarılan ve parçalanan uçak deniz dibindeki bir çok canlıya ev sahipliği yapıyor" dedi.

Ceylan, Karadeniz'den görüntü almanın kendisini heyecanlandırdığını belirterek, "Karadeniz'e daldığımda Akdeniz'den fazla heyecanlanıyorum. Binin nedeni ise Karadeniz'e daha zor şartlarda dalıyoruz, herhalde bu nedenle daha keyif alıyorum" diye konuştu.

Ceylan, ayrıca Karasu açıklarında bulunan U - 20 Alman Denizaltısına da dalıp son durumu inceleyeceklerini ve sonrasında Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bir rapor sunacaklarını söyledi.

Düzce Üniversitesi Sualtı Çalışmaları Uygulama Araştırma Merkezi Başkanı Yardımcı Doç. Dr. Emre Okan da merkezin ilk etkinliğini yaptıklarını belirterek "Önemli bir usta ünlü dalgıcımız Tahsin Ceylan'ı konuk ettik. Askeri uçağa dalış gerçekleştirdik. Uçağın epey tahrip olduğunu gördük" dedi.

Okan, bir proje çalışması yapıp uçağı bu ağlarından temizleyeceklerini söyledi. - DÜZCE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Düzce Üniversitesi Tahsin Ceylan Karadeniz Akçakoca Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title