Haberler

Özburun Virüslere Dikkat Çekti

Güncelleme:

Eğitimci Sosyolog Yusuf Özkan Özburun, Sınavlara Hazırlanan Öğrencilere Yönelik Sınav Kaygısıyla Baş Etmenin Yollarını Anlattı

Kartepe belediyesi ve kocaeli büyükşehir belediyesi işbirliğinde kültür ve sanat etkinliklerine kapsamında eğitimci sosyolog yusuf özkan özburun, sınavlara hazırlanan öğrencilere yönelik sınav kaygısıyla baş etmenin yollarını anlattı. "Kaygımla Kardeşim" konulu konferansta Özburun, "Çağımızın korsan virüslerinden kendimizi korumalıyız" dedi.

Kartepelilerin büyük ilgi gösterdiği Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde Belediye Başkan Yardımcıları Hüseyin Bülbül, Mehmet Filiz, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Cansız, belediye meclis üyesi Şükrü Demirci, daire müdürleri ve sivil toplum örgütü temsilcileri hazır bulunduğu konferansta eğitimci sosyolog yazar Yusuf Özkan Özburun, gençlere çok önemli mesajlar verdi.

Hayatın bir sınav olduğunun altını çizen ve bu sınav neticesinde karşılaşılan öğrenme, algılama, seçicilik ve kişilik oluşumunda insan vücuduna, zihnine giren korsan virüsler üzerinde duran Özburun, "Çağımızın korsanları diye adlandırdığı virüsleri beş ayrı başlıkta toplayabiliriz.

Bunlar sırasıyla; Genç kızlar için diyet ve estetik virüsü, erkek çocukların çok küçük yaşlarda karşı cinsin bedenleri ile meşgul eden virüs, müzik kültürü virüsü, stendap kültürü virüsü, spor kültürü virüsü ve teknoloji bağımlığı virüsleridir. Çağımızın belirtilen bu önemli virüsleri insanların ve özellikle gençlerin düşünme, algılama, merak etme, araştırma, konuşma ve kendini ifade edebilme gibi vasıflarına önemli ölçüde engel teşkil etmektedir" diye konuştu.

Konferansın sonunda Kartepe Belediyesi Başkan Yardımcısı Hüseyin Bülbül ve Mehmet Filiz, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Cansız ve meclis üyesi Şükrü Demirci tarafından Özburun'a Kartepe Manzaralı bir tablo hediye edildi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Eğitim Sağlık Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title