Haberler

Novi Pazar'da Türkçe Şiir Gecesi düzenlendi

Güncelleme:

Sırbistan'da Boşnak nüfusun yoğun yaşadığı Novi Pazar'da, Türkçe öğrenen öğrenciler tarafından düzenlenen Türkçe Şiir Gecesi büyük ilgi gördü. Etkinliğe Türkiye'nin Novi Pazar Başkonsolosu ve diğer davetliler katıldı.

NOVİ Sırbistan'da Boşnak nüfusun yoğun yaşadığı Sancak bölgesinin en büyük kenti Novi Pazar'da, Türkçe öğrenen öğrenciler "Türkçe Şiir Gecesi" düzenledi.

Türkiye'nin Belgrad Büyükelçiliği Eğitim Müşavirliği ve Novi Pazar Belediyesi Türk Kültür Merkezi işbirliğinde gerçekleştirilen Türkçe kurslarına katılan öğrencilerin düzenlediği şiir gecesine Türkiye'nin Novi Pazar Başkonsolosu Osman Peşmen, Türkiye'nin Belgrad Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Yunus Yıldırım, Novi Pazar Belediyesi Kültür Merkezi Müdürü Dzenan Palamar, Türk Kültür Merkezi Müdürü Nejra Mujovic Zupljanin ve çok sayıda davetli katıldı.

Peşmen, etkinlikte yaptığı konuşmada, şiirin önemi ve insan hayatına yansımasını işaret ederek "Sevgi, hüzün, mutluluk, aşk, özlem, pişmanlık gibi duyguları içinde barındırmayı başarabilen bir sanat dalı olan şiire ön yargılardan uzak yaklaştığınızda, şiirin size anlatacağı çok şeyi olduğunu görürsünüz." dedi.

Yıldırım da Türkçenin sevgi, hoşgörü ve barış dili olduğunu belirterek kursiyerlerle şiir gecesi düzenledikleri için teşekkür etti.

Etkinlikte, öğrenciler, Mehmet Akif Ersoy'un "Zulmü Alkışlayamam", Yavuz Bülent Bakiler'in "Gözlerin İstanbul Oluyor Birden", Necip Fazıl Kısakürek'in "Kaldırımlar", Mevlana'nın "Etme", Faruk Nafiz Çamlıbel'in "Çoban Çeşmesi", Orhan Şaik Gökyay'ın "Bu Vatan Kimin?", Cemal Safi'nin "Benim Adım Aşk" ve Orhan Veli Kanık'ın "İstanbul'u Dinliyorum" şiirlerini okudu.

İstanbul Müzik Grubu'nun da sahne aldığı etkinlikte, "Gel Gör Beni Aşk Neyledi" ve "Gül Ahmed'im" ilahileri ilgi gördü.

Kaynak: AA / Güncel

Sırbistan Türkiye Sanat Kültür Etkinlik Müzik Kültür Sanat Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs ANKARAY ücretsiz mi? 1 Mayıs ANKARAY bedava mı? 1 Mayıs İzban ücretsiz mi? 1 Mayıs İzban bedava mı? #129297 1 Mayıs'ta borsa kapalı mı, açık mı? 1 Mayıs özel sektöre tatil mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title