Haberler

Niğde Belediyesi'nden 20 Bin Kişilik Aşure

Güncelleme:

Bu yıl üçüncüsü aşure ikramı büyük ilgi gördü.

Bu yılki aşure ikramı 20 bin kişiye ulaştı. Belediye Başkanı Faruk Akdoğan vatandaşa aşure ikramını kendisi yaptı.

Niğde Üniversitesi yerleşkesinde gerçekleştirilen ilk aşure ikramına, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Yiğit, Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, Öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

Üniversitede düzenlenen aşure ikramı, Dışarı Camii önün de ve İmam Hatip Orta Okulunda Belediye Başkanı Faruk Akdoğan katılımıyla devam etti. Muharrem ayının Aşure günü nedeniyle Niğde Belediyesi hazırladığı 20 bin kişilik aşureyi vatandaşa da dağıttı.

belediye Başkanı Faruk Akdoğan Dışarı Camii önünde ve İmama Hatip Orta Okulunda düzenlenen aşure dağıtımına katılarak, aşure ikramı yaptı.

Muharrem ayının hayırlara vesile olmasını dileyen Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Niğde Belediyesi olarak üzerimize düşen sorumlulukları gerçekleştirmek için çalışıyoruz. Bu sorumluluklarımız arasında yer alan, örf ve adetlerimizden olan aşure ayı olarak bilinen Muharrem ayının içerisindeyiz ve Muharrem ayının getirmiş olduğu bereketliliği inancımız doğrultusunda örf ve adetlerimizin devamlılığını sağlamak ve gelecek kuşaklara aktarmak için aşure çorbası dağıtımları gerçekleştiriyoruz. Bu yıl üçüncüsünü düzenlediğimiz aşure çorbası dağıtımında 20 bin kişilik aşure çorbasını ikramını sağladık" şeklinde konuştu.

Niğde Belediyesi ve Üniversite İşbirliğiyle Aşure İkramı

Niğde Üniversitesi yerleşkesinde düzenlenen programda öğretim görevlilerine ve üniversite öğrencilerine Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ile birlikte aşure ikram eden Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür ; "Niğde Belediyesi ve Niğde Üniversitesi olarak düzenlediğimiz, ancak ağırlıklı olarak sadece bizim ağırlıklı olarak ev sahipliği yaptığımız sayın başkanımızın hizmetleriyle düzenlenen aşure ikramı programımın bu yıl üçüncüsü. Esasen aşure günü hepinizin bildiği gibi pek çok mana yüklenmiş bir gün.

Adem Aleyhi selam'dan, insanlığın başlangıcından bugüne kadar geldiği söylenen Nur Aleyhi selam, İbrahim Aleyhi selam , Yunus Aleyhi selam gibi birçok olayla birlikte Kerbela olayını da kapsayan önemli günlerden bir tanesidir. Tabi bu gün aslında bizim bir anlamda kültür günümüzdür. Bu kültür gününde birliğin beraberliğin dostluğun ön planda olması gerektiğini hepimiz biliyoruz. Bununla birlikte her zaman olduğu gibi Niğde Belediyesinin Üniversitemize destekleri de son derece önemlidir. Her zaman desteklerini hissettiğimiz ve bugün de üniversite kent iş birliğinin bir unsuru olan bugünün dolayısı ile ben Sayın Belediye Başkanımız Faruk Akdoğan Beyefendi'ye teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonra da bu iş devam edecektir" dedi.

Niğde Üniversitesinin Prof. Dr. Adnan Görür ile birlikte altın çağını yaşadığını belirten Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Geleneksel hale getirmiş olduğumuz aşure ikramının 3.sünü düzenliyoruz. Özellikle Sayın Prof. Dr. Adnan Görür'ün rektörlüğü döneminde üniversitemiz altın çağını yaşadığını ben ifade edebilirim. Niğde Belediyesi olarak bu sene üniversitemize, 23 bin ton civarında bir asfalt üreterek teslim ettik. Hakikaten bu asfaltlama programının bu kadar yoğun olduğu belki nadir yıllardan bir yıl oldu bu sene üniversite açısından. Yine üniversitemiz de fakülte sayılarının artması, öğrenci sayısının artış göstermesi, Üniversitemizin Türkiye de tercih edilen Üniversiteler arasında hakikaten yükselen bir değer olmuş olması üniversitemizin iyi bir yolda olduğunu hem rektörlüğümüzün hem idaresinin, yardımcıların hem de öğretim elemanlarımızın öğretim görevlilerimizin bu noktada üniversitemizin saygınlığını arttığını ben söyleyebilirim. Bizde her zaman üniversitemizin yanındayız. Rektörlüğümüzün, rektörümüzün yanındayız. Yanında olmaya devam edeceğiz. Niğde Belediyesi olarak üniversitemizi desteklemeye devam edeceğiz. Bunun özellikle ben bilinmesini istiyorum. İnşallah nice aşureleri beraberlik içerisinde, huzur içerisinde gelişen bir üniversite ile beraber burada ikram etmeyi Cenab-ı Hak bize nasip etsin" şeklinde konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Niğde Üniversitesi Faruk Akdoğan Mustafa Yiğit Adnan Görür Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title