Haberler

Mursi'nin Yargılanması

Mısır'da askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) üyesi 10 kişinin "casusluk" iddiasıyla yargılandıkları davanın duruşması 28 Nisan'a ertelendi.

Mısır'da askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) üyesi 10 kişinin "casusluk" iddiasıyla yargılandıkları davanın duruşması 28 Nisan'a ertelendi.

Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, "Katar devleti için casusluk yaptığı" suçlamasıyla Mursi ve İhvan üyesi 10 kişi hakkında açılan davanın duruşması, başkent Kahire'deki Polis Akademisi'nde görülmeye devam edildi.

Kahire Ceza Mahkemesi, duruşmayı eksik evrakların tamamlanması için 28 Nisan'a erteledi.

Mursi ve 10 kişi hakkında, görevde oldukları süre içerisinde "Mısır'ın milli güvenliğini ilgilendiren belgeleri Katar'a sızdırdıkları" gerekçesiyle geçen Eylül ayında dava açılmıştı.

Bu arada Mursi ve 14 sanığın daha yargılandığı, kamuoyunda "İttihadiyye olayları" olarak bilinen davanın karar duruşmasının ise yarın yapılacağı kaydedildi.

Kamuoyunda "İttihadiyye olayları" olarak bilinen, 2012'de "Cumhurbaşkanlığı Sarayı önünde bazı protestocuların ölümüyle sonuçlanan şiddet olaylarını teşvik" suçlamasıyla açılan davada Mursi ve beraberindeki 14 kişi, ilk kez 4 Kasım 2013'te hakim karşısına çıkmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Katar Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title