Haberler

Mülteciler ile Adıyamanlı Sporcular Arasında Dosluk Maçı

Adıyaman Valiliği ile Adıyamanspor Taraftarlar Derneği tarafından Adıyaman'da kalan Suriyeli Mülteciler ile Adıyamanlılar arasında dostluk maçı yapıldı.

Adıyaman Valiliği ile Adıyamanspor Taraftarlar Derneği tarafından Adıyaman'da kalan Suriyeli Mülteciler ile Adıyamanlılar arasında dostluk maçı yapıldı.

Çadır kentte bulunan sahada yapılan dostluk maçında Adıyamanlı sporcular arasında AK Parti Adıyaman Merkez İlçe Başkanı Abdurahman Dimez, CHP Adıyaman İl Başkanı Av. Bilal Doğan yer aldı. Düzenlenen Maça Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Vali Yardımcısı Murat Süzen, Besni Kaymakamı Gürkan Demirkale, AK Parti Adıyaman İl Başkanı Av. Halil Fırat, AK Parti Adıyaman Merkez İlçe Başkanı Abdurahman Dimez, Cumhuriyet Halk Partisi Adıyaman İl Başkanı Av. Bilal Doğan, CHP Adıyaman Merkez İlçe Başkanı Hanifi Çavuş, dernek başkanları ile bazı STK temsilcileri katıldı.

Kalabalık bir taraftarın bulunduğu ve çekişmeli geçen dostluk maçında Suriyeli sporcular, Adıyamanlı sporcuları 6-0 mağlup etti.

Düzenlenen dostluk maçı sonrası 6-0 galip gelen Suriyeli sporcular, kupalarını Vali Mahmut Demirtaş'ın elinden alırken, çiçek buketlerini CHP Adıyaman İl Başkanı Av. Bilal Doğan ile AK Parti Adıyaman Merkez İlçe Başkanı Abdurahman Dimez'den aldılar. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, " Suriyeli kardeşlerimizi burada 6 aydan beri misafir ediyoruz. Burada sık sık sosyal etkinlikler bulunduk. Bugünde bir dostluk maçı yaptık. Dostluk kazandı kardeşlerimize teşekkür ediyoruz. Birlik ve beraberlik için zaman zaman böyle sosyal etkinliklerin yapmamız gerektiğine inanıyorum. Ben herkesi kutluyor ve tebrik ediyorum. Barış kazandı dostluk kazandı" dedi.

AK Parti Adıyaman İl Başkanı Halil Fırat, "Suriyeli kardeşlerimizin burada top oynaması maç yapması sosyal etkinlik sağlaya bilmeleri yeterlidir bize. Bugün Adıyaman'daki kardeşlerimizle Suriye'den gelen kardeşlerimiz arasında dostluk maçı yapılmaktadır. ve yapılan maç ile aramızdaki dostluk maçının daha çok pekişmesini sağlayacağız" dedi.

AK Parti Adıyaman Merkez İlçe Başkanı Abdurahman Dimez ise, CHP ile birliktik ve beraberlik içerisinde olduğunu ifade ederek, "Suriye'de Esad zulmünden kaçıp kapılarımıza sığınan adeta ocaklarına ateş düşmüş insanlara gördüğünüz gibi gereğinden çok fazla ve elimizden gelen en iyisini yapan bir toplum olarak yüzümüzün ve alnımızın akıyla burada hep beraberiz. Buradan bütün dünyaya seslenmek istiyorum. Birleşmiş Milletlere seslenmek istiyorum. Her vesile ile her ortamda Birleşmiş Milletlerden bahseden İnsan Haklarından bahseden İnsan toplumlara burası bir ders olmalı diye düşünüyorum. Türkiye tarihin kendisine yüklemiş olduğu misyona uygun olarak hareket ediyor. Bu insanlara kucağımızı, gönlümüzü, kalbimizi açtık. Maddi ve manevi bütün imkanlarımızı önlerine seferber ettik. Bundan da emin olun çok büyük bir övünç duyuyoruz. Çünkü bu insanlarla beraber, Yüzyıl öncesinde Çanakkale'de hep beraber atalarımız, ecdatlarımız beraberce kanlarını torağa akıttılar. Biz elimizden geldiği kadar onları burada iyi bir şekilde misafir etmeye gayret ediyoruz. Bugün yine güzel bir organizasyonu Adıyaman Valiliğimiz ve Adıyamanspor Taraftarlar Derneğimiz ev sahipliği yapılıyorlar. Burada olmaktan çok mutluyuz. Biz özellikle Adıyaman'da birlik ve beraberliğin en güzel örneğini sergileyen bir siyasi düşünce içerisindeyiz. Farklı düşüncelerimiz olabilir. CHP ile ortak olduğumuz nokta birlik ve beraberliğimizdir. Bizim bir bütün olduğumuz, bölünmezliğimiz bizim en büyük değerimiz. CHP il teşkilatı ve bizde AK Partiyi temsilen buradayız. Bundan hiçbir şekilde gocunmuyoruz. Bizim övünç kaynağımız. Farklı siyasi kültürlere sahip olabiliriz. Ama bunu zenginlik olarak görüyoruz. Bu ülke hepimizin hep beraber devam edeceğiz, Kardeşiz. Çözüm süreci var bu çözüm sürecinde insanlar belki üst düzeyde ilgi alaka göstermiyor ama bizler bu süreci sonuna kadar destekliyoruz. Bu birlik ve beraberliğimiz bozulmasın istiyoruz. Adıyaman noktada tüm Türkiye ye değil dünyaya örnek olabilecek davranış sağlıyor" dedi.

CHP Adıyaman İl Başkanı Av. Bilal Doğan ise, "Adıyaman gerçekten sadece Türkiye'ye değil dünyaya örnek olabilecek bir kent. Toplumsal barışın, huzurun hakim olduğu hoş görünün hakim olduğu bir kent. Suriyeli kardeşlerimiz, Adıyaman'da misafirlerimizdir. Yaklaşık 10 bin misafirimiz var burada.

Bizde bugün burada bulunmuş olmamızdan dolayı çok mutluyuz. Adıyaman gerçekten bu yönüyle bütün dünyaya örnek olmalı. ve yeni anayasa hazırlanırken, mutlaka için de Adıyamanlı en az birkaç kişinin yer alması gerekiyor. Bu birliktelik başka bir yerde yok. Biz siyaseten iktidar partisi ile rakip olabiliriz ama siyaset bir hizmet yarışıdır. Siyaset asla düşmanlık değildir, olmamalıdır da. Bizim sloganımız vardı Cumhuriyet Halk Partisi olarak, söz konusu Adıyaman olunca gerisi teferruattır. Adıyaman için iktidar partisiyle de diğer muhalefet partileriyle de her zaman el ele kol kola girip Adıyaman'ın menfaatlerini savunmak zorundayız. Bunu da yapıyoruz. Bugünde burada birlikteyiz. Umarım güzel bir mesaj olur, tüm Türkiye ye, dünyaya" dedi.

Adıyamanspor Taraftarlar Derneği Başkanı Abdurahman Vural ise, "Bugün burada Suriyeli kardeşlerimizle bulunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Gerçekten çok duygulandık. Yaklaşık 10 bin Suriyeli kardeşlerimiz burada yaşıyor. Dünyada ve her yerde barışı isteyen bir Türkiye Cumhuriyeti var. Başbakanımıza teşekkür ediyorum. Bu kardeşlerimize böyle güzel imkanlar sağlayıp kucak açtığı için" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Suriyeli ve Adıyamanlı sporculara kupaları ve çiçek buketleri takdim edildi. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Adıyamanspor Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title