Haberler

Muhtarların Ödeneklerinden Bağ-Kur Primleri Kesilecek

Güncelleme:

Muhtarların Bağ-Kur primleri, İl Özel İdareleri tarafından ödenen ödeneklerden kesilecek.

Muhtarların Bağ-Kur primleri, İl Özel İdareleri tarafından ödenen ödeneklerden kesilecek. Nisan ayından itibaren başlayacak olan uygulamada muhtarların ödenekleri, Bağ-Kur primlerinin kesilmiş haliyle ellerine geçecek.

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Hüseyin Akdeniz, ANKA'ya yaptığı açıklamada, Bağ-Kur primlerinin ödeneklerden kesilmesi konusunu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile görüştüklerini, Bakanın bu konuda kendilerine sıcak yaklaştığını belirtti.

Akdeniz, Bakanlar Kurulu kararıyla muhtarların ödeneklerinde yüzde 95 oranında artış yaşandığını belirterek, "Bağ-Kur'lu olan muhtarlarımızın primleri bu ödeneklerden kesilecekti. Geçen ay böyle bir uygulama ile karşılaşmadık. Dolayısıyla Bakan ile bu konuyu görüştük" dedi.

Nisan ayı itibariyle Bağ-Kur kapsamında dahil olan muhtarların, ödeneklerinden kesilecek olan ücretlerin İl Özel İdaresi tarafından Bağ-Kur primlerine yatırılacağını belirten Akdeniz, "Bizler İl Özel İdaresi'nden ödenek adı altında maaş alıyoruz. İl Özle İdareleri, Bağ-Kur'a yatıracağımız parayı ödeneklerimizden kesip yatıracak. Böylece Bağ-Kur kapsamında olmayan arkadaşlarımız da bir şekilde sosyal güvencelerine kavuşmuş olacak. Bir diğer konu ise, muhtar arkadaşlarımız ödeneklerini alıyor, yatırması gereken Bağ-Kur primini yatırmıyor. Bu şekilde borçlanmış da oluyor ve sosyal güvenceden yararlanamıyor. Bakan Faruk Çelik ile gerçekleştirdiğimiz görüşmede, Bağ-Kur primlerinin bu ödeneklerden kesilip yatırılmasını teklif ettik. Bakan Çelik de konuyu sıcak baktı" diye konuştu.

Kaynak: ANKA / Güncel

Hüseyin Akdeniz Faruk Çelik Türkiye Bağ Kur Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title