Haberler

Minik Merve Kaymakamı Çok Duygulandırdı

Güncelleme:

Öğrenci Merve Yıldız öyle bir konuşma yaptı ki Kaymakam hayran kaldı ve metni istedi.

Öğrenciler uzun bir dönemin ardından çalışmalarının karşılıklarını alacak olmanın heyecanıyla karnelerini alırken yaşanan duygusal anlara Ali Haydar Günver İlköğretim Okulu'nda farklı bir görüntü eklendi. 

2012-2013 eğitim-öğretim yılının birinci yarıyılında Bahçelievler ilçesindeki 112 bin öğrenci karnelerini almanın sevincini yaşarken, Ali Haydar Günver İlköğretim Okulu'na düzenlenen törende yapılan bir konuşma ilçe kaymakamını çok duygulandırdı. Konuşmayı yapan öğrenciyi tebrik eden Kaymakam Şevket Cinbir, konuşma metnini hatıra olarak saklamak için istedi. 

Ali Haydar Günver İlköğretim Okulu'na öğrencilerin karnelerini vermek için giden Kaymakam Şevket Cinbir öğrencilerin yakın ilgisiyle karşılandı.

Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Basri Özbay ile birlikte öğrencilerin karne sevincini paylaşan Kaymakam Şevket Cinbir duygularını şu sözlerle dile getirdi: "Eğitim sadece öğretmenlere bırakılamayacak kadar önemli bir iştir. Çocuklarımızı yarınlara hazırlamak için toplumun her kesiminin işbirliği yapmasına ihtiyaç vardır. Bahçelievler'de Kaymakam, Belediye Başkanı, sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte çocuklarımızın eğitim sürecinde öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve velilerimizin yanında olmaya önem veriyoruz. Bütün kurum ve kuruluşlarımızla öğretmenlerimizin fedakâr ve özverili çalışmalarında yanında olmaya çalışıyoruz. Bu eğitim-öğretim yılında yeni bir eğitim sistemine geçtik. Hızlı ve dikkatli hareket ederek planladığımız eğitim çalışmalarımız en az sorunla yürütüldü. Ve bir kanaat dönemini başarıyla tamamladık. Emeği geçen bütün öğretmen, yönetici ve velilerimize teşekkür ediyorum. Öğrencilerimizi başarılarından dolayı kutluyorum. Velilerimiz çocuklarımızın karnelerindeki düşük notları problem yapmasın, aslında bu karneler aynı zamanda anne-babaların, bizlerin notlarını da yansıtıyor. Çocuklarımıza güvenelim. Onlar bu milletin geleceği, bu günler dünden iyi, yarınlarımız bu çocuklarımızla daha da iyi olacaktır"

Folklor ekibiyle karşılanan Kaymakam Cinbir'e öğrenciler tarafından bir buket çiçek sunuldu. Folklor ekibinin gösterisinin sonunda Kaymakam Cinbir çiçekleri öğrencilere teker teker verdi. Törende konuşan Merve Yıldız'ın konuşmasını çok beğenen Kaymakam Cinbir, öğrenciden konuşma metnini aldı.

İŞTE MERVE YILDIZ'IN DUYGULANDIRAN KONUŞMA METNİ

Sayın Kaymakamım, Sayın Belediye Başkanım, Sayın İlçe Milli Eğitim Müdürüm, Protokolün Değerli Üyeleri, Kıymetli Misafirler, Değerli Öğretmenlerim ve Sevgili Arkadaşlar

Bugün burada birinci dönem kapanış törenimiz ve okulumuzun yakalamış olduğu başarının gururunu paylaşmak için bir araya geldik. Ben bana verilen bu konuşma fırsatını sadece teşekkürü borç bildiğim isimleri zikrederek değerlendireceğim.

Öncelikle benim Türkçe konuşmamı sağlayan, Türkçe'yi Türkçe yapan o güzel insana Yunus Emre'ye teşekkür etmek istiyorum. "Bu dünyaya konup göçenler Ne söylerler ne bir haber verirler Üzerinde türlü otlar bitenler Ne söylerler ne bir haber verirler" Diyerek bana aslolanı işaret etmeye çalışan o şaire selam olsun! Sonra bana merhameti, sabrı, kibri sorgulatan Serçekuş'un yazarı Cahit Zarifoğlu'na paranın insanları nasıl değiştirebileceğini gösteren John Steinbeck'e usta hikâyeciler Ömer Seyfettin'e, Mustafa Kutlu'ya, samimi öyküleri için Anton Çehov'a çok teşekkür ediyorum.

Esas İstiklal Harbi yıllarını anlatan Kemal Tahir'e, insanın çıkmazını anlatan Dostoyevski'ye, sınıf farklılıklarını anlatan Sabahattin Ali'ye, Fatih mi Harbiye mi diye soran Peyami Safa'ya, hayatın sırrını veren Hasan Aycın'a, vatanı anlatan Namık Kemal'e teşekkür ediyorum.

"Zulmü alkışlayamam, zalimi asla sevemem; Gelenin keyfi için geçmişe kalkıp sövemem." Diyen ve hayatı boyunca çevresinde olup bitenlere kayıtsız kalanlara kızan Mehmed Âkif'e hem İstiklâl Marşı'mız için hem de bütün Safahat için teşekkür ediyorum. Bana Tahir ile Zühre'yi anlatan Nazım Hikmet'e, Mihriban'ı sevdiren Abdurrahim Karakoç'a, Kaldırımlar'da yürüten Necip Fazıl'a, toprağı ve sazı sevdiren Aşık Veysel'e teşekkür ediyorum. Çünkü ortada bir başarı varsa bu hep onların sayesindedir. Ayrıca üzerime emeği geçen bütün öğretmenlerime, aileme, özellikle anneme teşekkür etmeyi de bir borç bilirim.

Ve tabii bütün bu konuşmayı yapma nedenim olan büyük aileme, yani Türkiye'ye teşekkür ediyorum! İyi ki bu topraklardayım, iyi ki bu toprakların mayasıyla yoğruldum. İyi ki ya tutarsa deyip çabalamaktan asla vazgeçmeyen Nasrettin Hoca'nın torunuyum. Ve inşallah bir gün ben de bizlere emanet ettiğiniz bu mayanın hakkını verebilirim! Beni dinlediğiniz için sizlere de teşekkür ederim.

(Haberler)

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Osman Develioğlu Sabahattin Ali Şevket Cinbir Bahçelievler Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title