Haberler

Mimar Sinan Türbesi'nde anma etkinliği düzenlendi

Güncelleme:

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ), Mimar Sinan'ı Anma ve Mimarlar Günü kapsamında anma programı düzenledi.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ), Mimar Sinan'ı Anma ve Mimarlar Günü kapsamında anma programı düzenledi.

Mimar Sinan'ın türbesindeki etkinlikte konuşan MSGSÜ Rektörü Prof. Dr. Handan İnci Elçi, İstanbul denildiğinde bugün akla gelen görüntünün Mimar Sinan'ın bıraktığı silüet olduğunu ve bu mirasın borcu olarak Mimar Sinan çalışmalarını artırmak istediklerini söyledi.

Elçi, MSGSÜ olarak bütün bölümlerde okuyan öğrenciler için ortak bir Mimar Sinan dersi başlattıklarına dikkati çekerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu dersleri gezilerle destekleyerek yerinde algılanması üzerine bir çalışma yürüteceğiz. Mimar Sinan Uygulama ve Araştırma Merkezi'mizin de Mimar Sinan için yeterince çalışmadığı kanaatinde olduğumuz için bundan sonra Mimar Sinan'a daha çok yönelmelerini istiyoruz. Bununla ilgili bir web sitesi kurduk, buraya ülkemizde ve dünyada Sinan üzerine yapılmış her türlü bilgi ve belgeye ulaşılabilecek güvenilir bir veri kaynağı oluşturacağız. Mimar Sinan gibi büyük düşünürler etrafından zamanla yanlış anlatıların geliştiği malumdur, biraz da oradaki bilgi kirliliğinin doğrulama merkezi olarak görüyoruz burayı ve bu merkezi bir araştırma enstitüsüne dönüştürme düşüncesindeyiz."

"Mimar Sinan'ın eserlerini anlamaya ömür yetmez"

Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşin Sev de Mimar Sinan'ın bir asra yakın ömründe 400'den fazla eser ortaya koyduğunu aktararak, "Bunlardan yarısından fazlası hala kullanılıyor, benim şahsen ömrüm bu kadar çok eseri incelemeye, anlamaya yetmez. Belki de mimarlık eğitiminde her şeyi bırakıp Mimar Sinan'ı öğretebiliriz." ifadelerini kullandı.

Mimar Sinan Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Şükrü Sönmezer ise doktora yıllarında Prof. Dr. Semra Ögel'in teşvikleriyle Mimar Sinan çalışmaya başladığına değinerek, şunları kaydetti:

"O zamanda beri Mimar Sinan çalışıyorum fakat ne kadar yalın, sade bir dille Sinan lügatını okumaya çalışsam da kendimi bir süre sonra son derece derin ve edebi bir metni okurken buluyorum."

Konuşmaların ardından Süleymaniye Rabi Medrese'nin konferans salonunda "İmparatorluğun Başmimarı Sinan ve Eserleri" kitabının tanıtımı yapıldı.

Tanıtımın ardından ise Prof. Dr. Handan İnci Elçi moderatörlüğünde kitabın yazarı Prof. Dr. Zeki Sönmez ile söyleşi gerçekleştirildi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title