Haberler

Meü'nün Asistan Hekimleri 'Asistan Hekime' Şiddeti Kınadı

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Tıp Fakültesi'nde görev yapan asistan hekimler, 4 gün önce ameliyat sırasında bir asistan hekim arkadaşlarının doktor tarafından şiddete uğradığını iddia ederek, durumu protesto ettiler.

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Tıp Fakültesi'nde görev yapan asistan hekimler, 4 gün önce ameliyat sırasında bir asistan hekim arkadaşlarının doktor tarafından şiddete uğradığını iddia ederek, durumu protesto ettiler.

Sabah saatlerinde MEÜ Tıp Fakültesi önünde toplanan asistan hekimlere Mersin Tabip Odası Başkanı Dr. Galip Kırıcı ile hastaneden bazı doktorlar da destek verdi. Burada asistan hekimler adına açıklama yapan asistan hekim Eser Helvacı, sağlıkta şiddetin artık olağan bir durum haline gelmeye başladığını söyleyerek, "Daha doğrusu bizim olağan saymamızı ve sesimizi çıkarmamamızı istiyorlar. Ancak biz asistan hekimler hiçbir şiddete karşı sessiz kalmadığımız, hiçbir şiddeti olağan saymadığımız ve her seferinde sesimizi çıkardığımız gibi bugün de sesimizi çıkarmaya devam edeceğiz" dedi.

Şiddetin her türlüsüne karşı olduklarını vurgulayan Helvacı, "Bundan 4 gün önce ameliyathanede yaşanan bir gerginlik sırasında hocalarımızdan biri, asistan arkadaşlarımızdan birine karşı şiddet uygulamıştır. Bizler nedeni ne olursa olsun bu şiddeti kınıyoruz ve yine nedeni ne olursa olsun bundan sonra tekrarlanmaması için bu uyarı eylemini yapıyoruz. Ancak bizler bu şiddet sarmalının hiç de tesadüf olmadığını, bundan önce oluşan hasta-hasta sahiplerinin, hekimlere ve diğer sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin nedeni neler ise bu sağlıkçılar arası ve hocalar ile asistanlar arası şiddetin de nedeninin bu olduğunu düşünüyoruz" diye konuştu.

4 gün önce gerçekleştiği iddia edilen şiddetin soruşturulmasını isteyen Helvacı, "Bu şiddetin sona ermesi için bir an önce çalışanların çalışma koşulları düzeltilmeli, gerek asistanların ve gerekse de hocaların insanca çalışabilecekleri, insanca yaşayabilecekleri ve halkın insanca bir sağlık hizmeti alabileceği bir ortamın yaratılması ile mümkün olacaktır" şeklinde konuştu. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mersin Üniversitesi Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title