Haberler

'Meşhur Olmak İçin' Kiliseyi Basmışlar

Adana'da 'Bebekli Kilise' olarak bilinen Aziz Pavlus Latin İtalyan Katolik Kilisesi'ne kılıç ve bıçakla baskın yapıp, Hz.

Adana'da 'Bebekli Kilise' olarak bilinen Aziz Pavlus Latin İtalyan Katolik Kilisesi'ne kılıç ve bıçakla baskın yapıp, Hz. İsa ve Meryem Ana heykellerini kırarak, eşyaları tahrip eden iki kişi, 4 günlük sorgulamanın ardından Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı'na sevk edildi. Şüphelilerin, verdikleri ifadelerinde, kiliseyi 'meşhur olmak için' bastıklarını söyledikleri öğrenildi.

21 Nisan akşamı meydana gelen baskın sonrası yakalanan ve Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'nde sorgulanan şüpheliler 26 yaşındaki Serhat E. ile 26 yaşındaki İbrahim K. 'nın, internetteki mail ve facebook kayıtlarında suikast sonucu öldürülen Ermeni gazeteci Hrant Dink'in cinayet sanığı Ogün Samast'a özendiklerini anlatan mesajlara ulaşıldı. Mesajların içeriğinde 'Ogün sansasyon yaptı, biz de adımızı duyuralım, meşhur olalım, bunları yakalım' ifadelerinin yer aldığı belirlendi. 2 şüphelinin baskın öncesi de Anadolu Ajansı Adana Bölge Müdürlüğü'nü telefonla arayıp, "Kiliseyi basacağız" diye haber verdikleri, ajans görevlilerinin de '155 Polis İmdat' hattını arayarak gelen ihbarı polise bildirdiği öğrenildi.

Polisin yakalayıp aynı gece yakalayıp gözaltına aldığı Serhat E. ve İbrahim K. 'nın, sorgularında da olayı 'meşhur olmak için' yaptıklarını söyledikleri öğrenildi.

Sorgulamaları tamamlanan 2 şüpheli, bugün geniş güvenlik önlemleri altında Adana Adliyesi Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı'na çıkartıldı.

'YOLLARINI ŞAŞIRAN ALKOLLÜLER'

Geçen yıl İskenderun'da boğazı kesilerek öldüren Katolik Kilisesi Anadolu Havarisel Episkopos Vekili Luigi Padovese'nin yerine vekalet eden Rahip Farancis Dondu'nun görev yaptığı Bebekli Kilise'de, geçen 21 Nisan akşamı Paskalya Bayramı hazırlık ayini sonrasında cemaat dağılırken Serhat E. ve İbrahim K. , zile basıp diyafondan çağırdıkları görevliye demir kapıyı açtırmış, yanlarında getirdikleri yaklaşık bir metre uzunluğunda kılıç ve sustalı bıçaklarla kiliseye girmişti. Ellerindeki kılıç ve bıçağı vaiz kürsüsüne bırakan saldırganlar, 'Biz Müslümanız', 'Burası Türkiye' ve 'Allahu Ekber' diye bağırarak, cemaatten kişilere Rahip Dondu'nun nerede olduğunu sorup, rahibin kilisede olmadığı cevabını alınca salonda bulunan Hz. İsa ve Meryem Ana heykellerini kırıp, eşyaları tahrip etmişti. Saldırganların üzerine kapıyı kilitleyen kilise görevlisi, polisten yardım istemiş, olay yerine gelen ekipler, 2 genci etkisiz hale getirmişti.

'Adam yaralamak'tan sabıka kaydı bulunan Serhat E. 'nin 1. 80, İbrahim K. 'nın ise 0. 29 promil alkollü oldukları belirlenmişti.

Rahip Farancis Dondu, kılıçlı ve bıçaklı baskından birkaç dakika önce Paskalya Bayramı nedeniyle bir eve takdise gittiği için olası ölümden kurtulmuştu. Saldırının terör amaçlı provokasyon olmadığını söyleyen Adana Valisi İlhan Atış ise şüphelileri, "Yollarını şaşıran alkollüler" diye tanımlamıştı. - Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title