Haberler

Mersin'de Nükleer Karşıtı Eylem

Mersin Nükleer Karşıtı Platformu, Gülnar İlçesi'ne bağlı Büyükeceli Mahallesi'ne yaptırılacak olan Akkuyu Nükleer Santrali projesinin iptalini isteyerek miting düzenledi.

Mersin Nükleer Karşıtı Platformu, Gülnar İlçesi'ne bağlı Büyükeceli Mahallesi'ne yaptırılacak olan Akkuyu Nükleer Santrali projesinin iptalini isteyerek miting düzenledi. Praksis Müzik Grubu'nun sahne alacağı konserin, üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesi nedeni ile iptal edildiğini duyuruldu.

'Nükleere Hayır' mitingi düzenleyen platform üyeleri, 'Nükleer santrale geçit vermeyeceğiz', 'Akkuyu'da nükleer santral, Akdere'de termik santral istemiyoruz', 'Nükleere karşı doğayı ve kentimizi savunuyoruz' pankartları ve dövizler açarak yürüdü. Polisin aldığı yoğun güvenlik önlemleri altında yağmura ve soğuk havaya rağmen merkez Akdeniz İlçesi İstiklal Caddesi'ndeki Özgür Çocuk Parkı ile merkez Yenişehir İlçesi'ndeki Forum Alışveriş Merkezi'nden hareket ederek Tevfik Sırrı Gür Stadyumu önündeki miting alanında bir araya geldi. Polisin oluşturduğu arama noktasından miting alanına geçen platform üyeleri burada birer kısa konuşma yaparak nükleer santrale tepkilerini dile getirdi.

AİLEYİ ZİYARET ETTİLER

Daha sonra ise miting nedeni ile programda olan bu akşamki Praksis Müzik Grubu konseri ise üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın ölümü nedeni ile iptal edildi. Konserin iptal edilmesi üzerine bazı gruplar Barış Mahallesi 4505 Sokak'taki Özgecan Aslan'ın evine gitti. - Mersin

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gülnar İlçesi Büyükeceli Akdere Mersin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title