Haberler

Melih Atay'ın Öldürülmesine İlişkin Dava Karara Bağlandı

Halıcılık Yapan Melih Atay'ın Yaklaşık 6 Yıl Önce Bebek'te Öldürülmesine İlişkin Yeniden Yargılanan İşadamı Cemal ve İsmail Kölük "Adam Öldürmeye Azmettirmek" Suçundan Beraat Etti.

Halıcılık yapan Melih Atay'ın yaklaşık 6 yıl önce Bebek'te öldürülmesine ilişkin yeniden yargılanan işadamı Cemal ve İsmail Kölük "adam öldürmeye azmettirmek" suçundan beraat etti. Davanın diğer sanıkları Habip Kocabaş ile Koray Kurt ise " tasarlayarak adam öldürmek" suçundan müebbet hapis cezası aldı. Sanıkların daha önce aldıkları cezaları kazanılmış hak sayan mahkeme, Kocabaş'ın cezasını 26 yıl 8 ay 1 gün, Kurt'un cezası ise 26 yıl 8 ay olarak düzenlendi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Habip Kocabaş ile Koray Kurt katıldı. Tutuksuz sanıklar İsmail ve Cemal Kölük ise duruşmaya gelmedi. Son sözü sorulan Kocabaş, eski savunmalarını tekrar ettiğini belirterek, " takdir mahkemenizindir" dedi. Kurt ise," adeletinize sığınıyorum" şeklinde konuştu.

Davayı karara bağlayan mahkeme, sanıklar Habip Kocabaş ve Koray Kurt'u "Melih Atay'ı tasarlayarak öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Sanıkların mahkemedeki iyi halleri gözönüne alınarak cezaları müebbet hapis cezasına indirildi. Sanıklar aleyhine temyiz bulunmadığını belirten mahkeme, haklarında daha önce verilen hükmün kazanılmış hak olduğunu belirterek, sanıkların sorumluluklarını önceki cezalarla sınırlı tuttu. Müebbet hapis cezalarını bozmaya konu karardaki ceza miktarlarına indiren mahkeme , Kocabaş'ı 26 yıl 8 ay 1 gün, Kurt ise 26 yıl 8 ay hapis cezasna çarptırdı.

Mahkeme heyeti işadamları Cemal ve İsmail Kölük'ün, Melih Atay'ın öldürülmesini azmettirmek suçundan beraatlerine karar verdi. Mahkeme, Atay'ın işyerinin önüne konulan ancak patlamadan imha edilen bombayı izinsiz olarak ülke içinde nakletme ve muhafaza etme suçuna azmettirmekten Cemal Kölük'ü 2 yıl 6 ay hapis, 300 YTL'de adli para cezası ile cezalandırdı. Sanık Süleyman Yazar hakkında dosyanın ayrılmasına, Fazlı Elmas hakındaki dosyanın ise zaman aşımı süresi dolduğu için ortadan kaldırlmasına karar verdi.

DAVANIN GEÇMİŞİ

İsmail ve Cemal Kölük kardeşler, İstanbul 5 No'lu DGM'de yapılan yargılama sonucu "kasten adam öldürmeye iştirak" ve "patlayıcı madde bırakmak" suçlarından 12 yıl 9 ay 10'ar gün ağır hapis cezasına çarptırlmıştı. Dosyanın temyiz incelemesini yapan Yargıtay 1. Ceza Dairesi, İsmail ve Cemal Kölük'ün azmettirici olduğuna dair yeterli delil bulunmadığı gerekçesiyle mahkemenin kararını bazı sanıklar yönünden bozmuş, bazılarının cezalarını ise onamıştı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI SEYRAN HAMİLE KALACAK MI? Yalı Çapkını Seyran ölecek mi? 4 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! YALI ÇAPKINI 68. BÖLÜM CANLI İZLE! #127916 Yalı Çapkını son bölüm tek parça FULL izle! 4 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title