Haberler

Medeniyetler Bu Sergide Buluştu

Güncelleme:

Büyükçekmece Belediyesi katkılarıyla Arel Üniversitesi öğrencilerinin yapmış olduğu çalışmalar tarihi Büyükçekmece Kervansaray da tanıtıldı.

Büyükçekmece Kervansaray da tanıtıldı.

Birbirinden farklı çalışmaların ortaya konulduğu tanıtımda İstanbul resimlerle, Mısır'dan Bizans'a kadar olan medeniyetler de defile ile tanıtıldı.

Büyükçekmece Belediyesi'nin ev sahipliğinde, İstanbul Arel Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü ile Grafik Tasarımı Bölümü öğrencileri çalışmalarını sergiledi. Tarihi Büyükçekmece Kervansaray'da gerçekleştirilen sergiye; Büyükçekmece Belediye Başkan Vekili Coşkun Kaynak ve Belediye Meclis Üyesi Ahmet Şahin birlikte katıldılar.

Arel Üniversitesi öğretim görevlileri, sanatseverler ve öğrencilerin katıldığı etkinlikte önce Grafik Tasarımı Bölümü öğrencilerinin yılsonu mezuniyet projelerinin yer aldığı" Bu Şehr-i Stanbül ki" konulu resim sergisini gezdi. Birbirinden farklı portrelerin sergilendiği etkinlikte öğrenciler, İstanbul'u farklı konularla nasıl ele aldığını gösterdi. Sergiyi gezen katılımcılar daha sonra Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü öğrencilerinin yılsonu çalışmalarından oluşan "Medeniyetler Defilesi"ni izledi. Mısır, Yunan, Roma, Bizans medeniyetlerinin yorumlandığı kreasyonlarından oluşan defile sanatseverler tarafından ayakta alkışlandı.

Büyükçekmece Belediyesi'nin her türlü sosyal çalışmalara destek verdiğini söyleyen Ahmet Şahin, Büyükçekmece Belediyesi olarak her türlü kültürel ve sanatsal faaliyetlere ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

Çalışmalar kapsamında bugün de Arel Üniversitesi öğrencilerinin yapmış oldukları çalışmaları tarihi Kervansaray'da sergilediklerini ve tanıttıklarını ifade eden Şahin, "Kervansaray'ımızda İstanbul temalı bir grafik tasarımı bölümü mezuniyet sergisi var. Aynı zamanda beş medeniyeti içeren ve Bizans'a kadar varan moda sunumları var" dedi.

Tarihi eserlere Büyükçekmece Belediyesi olarak önem verdiklerini anlatan Büyükçekmece Belediye Başkan vekili Coşkun Kaynak da şunları söyledi; "Geçmişle gelecek arasında köprü vazifesi gören tarihi eserlerimize gözümüz gibi bakmamız gerekir.Büyükçekmece belediye Başkanımız Dr. Hasan Akgün bu konuda çok hassas davranan bir belediye başkanıdır.İlçe genelindeki tüm tarihi eserleri koruma altına alarak restorasyonlarını devam ettiriyor. "

Kaynak: Bültenler / Güncel

Arel Üniversitesi Büyükçekmece Ahmet Şahin Moda Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title