Haberler

Meclis, Canlı Yayında, Orman Yangınlarını Ele Aldı

Güncelleme:

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin Ağustos Ayı Olağan Toplantısı'nın ilk oturumunda orman ve anız yangınları ele alındı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Meclisi, Ağustos Ayı Olağan Toplantısı'nın ilk oturumunda, orman ve anız yangınlarını ele alarak yangınlarla ilgili verileri Diyarbakır halkıyla paylaştı. Belediye Web TV üzerinden canlı yayınlanan toplantıda, orman ve anız yangınlarının itfaiyenin hizmet alanına girmemesine rağmen özveriyle müdahale edildiğine dikkat çekildi.


Belediye Web TV üzerinden canlı yayınlanan toplantıya, Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak başkanlık etti. Eş Başkan Fırat Anlı ile belediye meclis üyelerinin katıldığı toplantı, yoklamanın ardından başladı. Toplantıda konuşan Eş Başkan Gültan Kışanak, kentte son iki ayda çok sayıda orman yangını yaşandığına işaret ederek, İtfaiye Daire Başkanlığı'nın 7 aylık faaliyet raporunun sunumunun yapılacağını, sorusu olan meclis üyelerinin sorularının yanıtlanacağını bildirdi.


Kışanak'ın ardından sunumunu yapmak üzere söz alan İtfaiye Daire Başkanlığı Arama Kurtarma Şube Müdürü Reşat Bakan, meclisi bilgi verdi. Bakan, itfaiyenin 7 aylık çalışmalarına ilişkin meclise verdiği bilgide, 7 ay içinde 2 bin 525 yangına müdahale edildiğini kaydetti. İtfaiyenin görev alanına girmemesine rağmen 78 orman yangınının söndürüldüğünü bildiren Bakan, orman yangınlarına ilişkin bilgileri meclisle paylaştı.


Bakan: Yasal olarak görevimiz değil


Bakan, toplam 230 personel ile kentteki yangılara müdahale ettiklerini belirterek, son iki aydır bir yoğunluk yaşadıklarını söyledi. 34'ü yangın söndürme arazözü ve 13'ü merdivenli arazöz olmak üzere toplam 56 araçla hizmet sunduklarını ifade eden Bakan, "İl genelindeki 1 Ocak 2015'ten 31 Mayıs'a kadar 599 yangına, 1 Haziran'dan 31 Temmuz'a kadar 1926 yangın olmak üzere toplam 2525 yangına müdahale ettik. Ayrıca 7 ayda 78 orman yangınına müdahale etmiş bulunmaktayız. Orman yangınlarına yasal olarak tamamen Orman Bakanlığı ve Orman İl Müdürlükleri sorumludur. Diyarbakır'da şu anda Orman İl Müdürlüğü'nde 10 görevli ile bir pikap ve 3 arazöz mevcuttur. Son dönemlerdeki anız yangınları da insanlar ve doğadaki canlılar için risk oluşturmaktadır. Buna ilişkin yetkili kurumların cezai işlemler uygulanması gerekiyor. Anız yakımı konusunda köy muhtarları ve yurttaşların da bilgilendirilmesi gerekiyor." dedi. Bakan, ilçelerde bulunan personel ve araç sayıları konusunda da sunum yaptı.


'Hizmet alanımıza girmemesine rağmen olağanüstü çaba sarf edildi'


Eş Başkan Kışanak ise yeni araç alımının 2016 bütçe planlaması içinde yer alacağını ifade ederek, çıkan yangınlara DİSKİ, Yol Yapım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı'ndan yapılan araç gereç takviyesiyle söndürüldüğünü vurguladı. Anız ve orman yangınlarının sayısının son dönemlerde arttığına dikkat çeken Kışanak, orman ve anız yangınlarının itfaiyenin alanına girmemesine rağmen olağanüstü bir çaba ile müdahale edildiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: Temsilci / Güncel

Fırat Anlı Yerel Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title