Haberler

Manisa'da "Paralel Yapı" Operasyonu: 8 Gözaltı- Ek2

Manisa'da "Paralel Yapı" operasyonu: 8 gözaltı- EK2 BARO BAŞKANINDAN AÇIKLAMA Manisa Baro Başkanı Ali Arslan, bu gece kentte yapılan "Fethullahçı Terör Örgütü" ve "Paralel Devlet Yapılanması"na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonla ilgili açıklama yaptı.

Manisa'da "Paralel Yapı" operasyonu: 8 gözaltı- EK2

BARO BAŞKANINDAN AÇIKLAMA

Manisa Baro Başkanı Ali Arslan, bu gece kentte yapılan "Fethullahçı Terör Örgütü" ve "Paralel Devlet Yapılanması"na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonla ilgili açıklama yaptı. Gözaltına alınanların ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakılması gerektiğini söyleyen Arslan, "Konuyla ilgili olarak Manisa Barosu olarak defalarca açıklamalarda bulunduk. Bugün daha önce gözaltına alınıp, mahkemece salıverilen bir kısım arkadaşımızın tekrar gözaltına alındığını öğrendik. Aslında biz biliyoruz ki şuanda gözaltına alınanlar, daha önceki süreçte gözaltına alınanların bir çoğunun kaçma tehlikesinin olmadığını, delilleri karartma tehlikesi olmadığını biliyoruz. Zaten gözaltına alınıp mahkemece salıverildikten sonra da bu kişilerin kaçmadığını, yine Manisa'da ikamet ettiklerini, mesleklerine de devam ettiklerini de görüyoruz. Bu anlamda gözaltına alınan kişilerin yine ifadeleri alındıktan sonra salıverilmelerini, sürecin tutuksuz devam etmesi gerektiğini düşünüyoruz" diye konuştu.

Gözaltına alınanların tutuklanmaması gerektiğini dile getiren Baro Başkanı Arslan, "Savcılık makamı tutuklama talebiyle mahkemeye sevkini talep edebilir. Ama kararı mahkeme verecektir. Bizce şuana kadar deliller nasıl karartılmadıysa ve karartılamadıysa bundan sonraki süreçte de karartılmayacağını düşünüyoruz. Önceki süreçte salıverilenlerinde kaçmadığını gördüğümüzde, bununda mahkemece olumlu anlamda değerlendirilmesi gerekir. Tutuklanma işleminin uygulanmaması gerektiğini ve tarafların salıverilmesi gerektiği düşüncesindeyiz" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ali Arslan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title