Haberler

Makedonya'da Bir Ağrılı: Muammer Ahmet Yıldız

Güncelleme:

Makedonya'nın çeşitli şehirlerinde birçok gençlik aktiviteleri düzenleyen Muammer Ahmet Yıldız, 'özellikle en sıkıntılı bölge olan Doğu Makedonya'da ciddi çalışmalara imza attık' dedi.

Ağrı Medya Gazetesi olarak Makedonya Ensar Derneği'nin organizasyonlarının Türkiye Koordinatörlüğünü yapan, uzun yıllar Makedonya'da yaşayan Muammer Ahmet Yıldız ile Makedonya'daki Müslümanların yaşayışı hakkında söyleşi yaptık.

Makedonya'da Türkiye'nin katkı ve desteği ile önemli başarılara imza atıldı. Özellikle Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın bölgeye olan hassasiyeti neticesinde ejdadın emanet ettiği camilerimiz bir bir Restore edilerek ibadete açılmıştır. Biraz daha sıkıntılı olarak bilinen doğu Makedonya'ya bağlı köylerde İslamî değerler ve bu değerlerin yaşatılması üzerine önemli aktiviteler yapılmıştır diyen Muammer Ahmet Yıldız,
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in de bölgeye gösterdiği muhabbetin vesilesiyle yurtdışı din görevlisi kadrosu ile Makedonya'ya din görevlisi göndermiştir. Bu çerçevede sosyal-kültürel çatı altında Doğu Makedonya'da İslamî değerler noktasında ciddi mesafe kat edildiğini vurguladı.

'TÜRKİYE'DE GELİŞEN HER HADİSEYE KARŞI CİDDİ HASSASİYET GÖSTERDİK'

Gezi olaylarında Makedonya'nın Recep Tayyip Erdoğan'ı asla yalnız bırakmayacağını Avrupa başta olmak üzere tüm dünyaya duyurduk. 17/25 Aralık'ta Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini yıkmaya çalışan FETÖ ye karşı gösteri ve mitingler yaparak ve bölgede yaşayan Müslümanlara telkinlerde bulunarak bu yapının samimi olmadığını kapı kapı dolaşıp anlattık.

Gerek 30 Mart seçim zaferi gerek 15 temmuz gecesinden itibaren meydanlarda tuttuğumuz demokrasi nöbetine kadar Anavatanımız Türkiye'de gelişen her hadiseye karşı Makedonya'da ciddi reaksiyon gösterdik ve coşkulu kalabalıkların katılımıyla ses getiren çalışmalar yaptık diye konuşmasına devam eden Muammer Ahmet Yıldız, öncelikli hedefinin Makedonya'da bulunan Dedeli Köyü ile Ağrı'da bulunan Dedeli Beldesini kardeş köy ilan etmek olduğunu söyledi.

'Makedonya'nın İştip şehri refah içerisinde ise muhakkak ki Ağrı da Müreffehtir' diye konuşan Muammer Ahmet Yıldız 'Bir Ağrılı olarak Balkanlar'da su içip hizmet ettiğim için Rabbime şükür ediyorum. Rabbim daim eylesin, Artık Türkiye'de olacağım yapacağım çalışmalara balkanları katarak yapacağım' dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Makedonya Ağrı Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title