Haberler

Mahkemelerin Taşınması Yaza

Aykut Cengiz Engin: "Mahkemeler Haziran Temmuz Ayında Taşınacak"

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nın Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'ndan Adalet Bakanlığı'na devir teslim törenine çok sayıda savcı ve hakim katıldı. Gazeteciler ise, hakim ve savcılara yeni adliye ilgili sorular sordu.

" MAHKEMELERİN HAZİRAN TEMMUZ AYLARINDA TAŞINMALARI SAĞLANACAKTIR "

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengin Engin, " Buraya taşınmalarını mahkemelerimizin duruşma günleri ve çalışma takvimlerine uygun olarak yapılması gerekiyor. Kendilerine bildirimlerde bulunduk. Onların bize vereceği programa göre, muhtemelen Haziran Temmuz aylarında peyder pey buraya taşınmaları sağlanacaktır. İstanbul Adliyelerinin ve buraya gelecek diğer adliyelerin fiilen bu muhteşem binada, çalışmaları Haziran Temmuz aylarına sirayet edebilecektir " dedi.

Engin, " Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcılığına seçildiniz. Sizin görev yeriniz de burası olacak mı ? " sorusuna ise, " Bilemiyoruz. Adalet Bakanlığı hangi binayı tahsis ederse, orada görev yapacağız " yanıtını verdi. Engin, " Sizin yerinize görevlendirilecek kim olacak ? " sorusuna ise yanıt vermedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title