Haberler

Madencileri Kurtarma Çalışmalarında Dikkat Çeken Detay

Güncelleme:

Karaman'da su basması sonucu ocakta mahsur kalan 18 işçiyi kurtarma çalışmalarında kullanılan borunun üzerindeki yamalar dikkatlerden kaçmadı.

Karaman'ın Ermenek ilçesine bağlı Pamuklu köyü yakınlarında, Has Şekerler Madencilik'e ait kömür ocağını su basması sonucu meydana gelen göçükte en az 18 işçi mahsur kaldı.

Saat 12.50 sularında yaşanan olayda işçilerin kurtarılması için çalışmalar tüm hızıyla devam ederken dolan suyu boşalmak için kullanılan pompanın üzerindeki yamalar dikkatlerden kaçmadı.

"2. POMPANIN MONTAJI YAPILIYOR"

Bölgeye giden Enerji Bakanı Taner Yıldız'da facia ile ilgili açıklamlarda bulundu. Yıldız, "Şu anda üst kodumuz 922, alt kodumuz da 752 metre. Bunun 820 metresine şu anda su gelmiş bulunuyor. İşçilerimiz de 777 kodunda. O yüzden zaman aleyhimize işliyor. Bunun karşısında tüm donanımları ve oradan su tahliyesini hızlıca yapabilmemiz lazım. Şu anda 1 pompa çalışıyor. Tek başına yeterli değil. Diğer pompanın da montajı yapıldı. Su da 2 saatte bir yükseliyor." ifadelerini kullandı.

"BAŞIMIZ SAĞ OLSUN"

Su baskınıyla ilgili maden ocağı yetkilisi Şahin Uyar 'Başımız sağ olsun' dedi. Bir akrabasının da madende bulunduğunu belirten Uyar, kendi akrabasının sudan korkup kaçtığını ancak diğer çalışanların aldırış etmediğini söyledi.

Uyar "Hani bir laf varya 'kaçanın anası ağlamaz' diye bazı arkadaşlarımız kaçar, bazıları da ne olacak der. Vahim bir olay olmuş keşke olmasaydı." diye konuştu.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Taner Yıldız Ermenek Karaman Güncel Haberler

500

Yorumlar (9)

seko:

adamlar hızlı olalım diyor orada her saniyenin önemi var, siz yama dan bahsediyorsunuz! iyi bari beklesinler yamasız boru gelsin diye size beğendiremiyecekler ya. . . imkanlarını kullanıyor insanlar en acilinden. . . bırakın bu işleri. .

18
13
yanıtYanıtla
gariban:

nerde saksiyla kukla basbakan sesleri cikmiyor yine pareler pesindelermi

9
10
yanıtYanıtla
MEHMET KAYA:

bu somadaki uyar madenin sahibi azim uyarın ocağı somada söndürdükleri ocaklar yetmedi işçilerin 2 aylık maaşlarını yediler gene yetmedi 18 can daha aldılar

12
1
yanıtYanıtla
aslı:

insan hayatı bu kadar ucuz olmamalı. . .

9
0
yanıtYanıtla
mustafa odabaşı:

iş güvenlikçileri nerde biş işcisi bile olana iş güvenlik yasası cıkardılar onlar kurtarsın

1
1
yanıtYanıtla
Hande:

YAZIKLAR OLSUN. ADAAM GİBİ KURTARMA BİLE YAPILMIYOR. YİNE ACI YÜREKLERİ DAĞLIYOR. . . .

0
1
yanıtYanıtla
belediyeye rüşver vermeyenin sonu:

ihahaya iş çıktı yine paraları kapacak en az 20 tirilyon toplar

0
0
yanıtYanıtla
SEDA:

YAZIK Kİ NE YAZIK. UTANIN ÇÜNKÜ HALA NE DENETİMLER SIKLAŞTIRILDI NEDE ÖNLEMLER ALINDI SİZLERDE UYANIN ÇÜNKÜ BİZLERDE ORALI OLMADIK. 2 GÜN K KONUŞTUK SONRA ACILARIMIZI UNUTTUK. ÇÜNKÜ ATEŞ DÜŞTÜĞÜ YERİ YAKARMIŞ. somadan sonra nerde tedbirler nerede önlemler? can bu can başka bişeye benzemez. duydumki haberde küçük yerlerde yaşam odası şart değilmiş madem küçük yer orası hadi çıkartın oradan canlarımızı ulaşın insanlarımıza küçük ya hani. diyelim ki su basmadı başka şeyler oldu o zaman nasıl nereye sığınacaklardı bu insanlarımız. şart kardeşim herşey şart toprak altında. madem bu kadar basit çalıştırın evlatlarınızı o toprak altında o zman zoru kolayı görsün. Ateş düştüğü yeri yakar diye boşuna dememişler. suçlusunuz çünkü tedbir önlem almadınız biz de suçluyuz sizin gibi iş verenlere engel olmadık meyil verdik. o İNSANLAR 3 KURUŞA EVİNE EKMEK PARASINA ÇALIŞTILAR AMA SİZ BU TEDBİRSİZLİKLERİNİZLE O 3 KURUŞA CANLARINI ALDINIZ. YAZIKKK

0
0
yanıtYanıtla
mersinli:

kardeşimadamlar oluk oluk su çekiyor orada üzerinde yama varmış yokmuş başka haber kalmadımı

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title