Haberler

Maden İşçileri Suluova Merkezine Kadar Yürüdü

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Amasya'da maden işçilerinin protestosu Yeni Çeltek maden işçilerinin protesto yürüyüşü Türkiye Maden İşçileri Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Gülahmet Güven'in konuşması Amasya'da maden işçilerinin protestosu Merzifon ve Suluova ilçelerinde faaliyet gösteren Soma Kömür İşletmeleri AŞ'ye bağlı Yeni Çeltek Maden Ocağı İşletmesi'nde çalışan işçiler, işletmenin kapatılmasına ve Soma'da görevlendirilmelerine karşı protestolarını sürdürdü İşçiler, maden işletmesinden yola çıkarak Suluova merkezine kadar yürüdü Amasya'nın Merzifon ve Suluova ilçelerinde faaliyet gösteren Yeni Çeltek Maden Ocağı İşletmesi'nde çalışan işçiler ve yakınları, işletmenin kapatılması ve Soma'da görevlendirilmelerine tepki göstererek protestolarına devam etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Amasya'da maden işçilerinin protestosu

Yeni Çeltek maden işçilerinin protesto yürüyüşü

Türkiye Maden İşçileri Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Gülahmet Güven'in konuşması Amasya'da maden işçilerinin protestosu

Merzifon ve Suluova ilçelerinde faaliyet gösteren Soma Kömür İşletmeleri AŞ'ye bağlı Yeni Çeltek Maden Ocağı İşletmesi'nde çalışan işçiler, işletmenin kapatılmasına ve Soma'da görevlendirilmelerine karşı protestolarını sürdürdü

İşçiler, maden işletmesinden yola çıkarak Suluova merkezine kadar yürüdü

Amasya'nın Merzifon ve Suluova ilçelerinde faaliyet gösteren Yeni Çeltek Maden Ocağı İşletmesi'nde çalışan işçiler ve yakınları, işletmenin kapatılması ve Soma'da görevlendirilmelerine tepki göstererek protestolarına devam etti.

Soma Kömür İşletmeleri AŞ'nin Yeni Çeltek Maden Ocağı İşletmesi'ni kapatarak 300 işçiyi Soma'daki maden ocağında görevlendirmesi kararına tepki gösteren maden işçileri ve yakınları, maden işletmesinden yola çıkarak Suluova merkezine kadar yürüyüş yaptı.

Gruptakiler, "Direne direne kazanacağız", "Çelteğe uzanan eller kırılsın" ve "Çeltek bizimdir, bizim kalacak" sloganları atarak Soma Kömür İşletmeleri AŞ'ye ait kıyafetleri yaktı.

Türkiye Maden İşçileri Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Gülahmet Güven, yaptığı açıklamada, eylemlerinin sorunları giderilinceye kadar süreceğini, işçilerin ekmek kapısı olan bu işletmenin kapatılmasına müsaade etmeyeceklerini söyledi.

Güven, 2013'te Yeni Çeltek Maden İşletmesi'ni devralan Soma Kömür İşletmeleri AŞ'nin daha iyi şartlar ve daha çok istihdam sözünü tutmadığını öne sürerek şöyle konuştu:

"Gelinen noktada şirket yetkilileri 'Yer altında yangın çıktı' dediler, kendi beceriksizliklerini bizlere mal etmeye kalktılar. Önceki süreçte burada 3-4 ay çalışma olmayacağını söyleyerek işçileri bu süreçte Soma'da çalıştırmak istediler. Biz de 'Burada iş yoksa yatarak maaş almak istemiyoruz' dedik ve bir grup arkadaşımız Soma'da 2 ay çalıştı ve döndü. Arkadaşlarımız oradan daha dönmeden buradan başka bir planı devreye soktular. Biliyorsunuz yer altında işçi sağlığı, iş güvenliği için alınması gereken tedbirler var. Bu ocaklar, 6 ayda ve 1 yılda bir denetlenen ocaklar. Eksiklikleri tespit edilen ocaklar, bu eksiklikleri tespit etmediler arkadaşlar. Buna istinaden müfettiş çağrıldı buraya 'Bu ocağın eksikliği var' diye yer altı faaliyetlerini durdurma kararı aldılar. Bunu yer altında çalışanlarının mecbur Soma'ya gitmesini sağlamak için yaptılar."

İşçilere yarına kadar Soma'da işe başlamaları gerektiği yönünde tebligat gönderildiğini belirten Güven, şunları kaydetti:

"İlk defa arkadaşlarımıza bizim haberimiz olmadan, kimsenin haberi olmadan tebligat gönderildi. Bunun içerisinde yürüyemeyen iş kazalı arkadaşlarımız var, sakat kadrosundan çalışan arkadaşlarımız var. 3 ay önce doğum yapmış bayan arkadaşımız var. Peki soruyorum size, insanlık bunun neresinde? Buradan haykırıyoruz arkadaşlar, her şeyi göze aldık, gitmeyeceğiz o Soma'ya" dedi.

Grup, açıklamanın ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Soma Kömür Suluova Amasya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title