Haberler

KUŞADASI'NDA İKİ KATLI TARİHİ EV DEPREMDE KISMEN YIKILDI

Güncelleme:

AYDIN'ın Kuşadası ilçesinde, iki katlı tarihi ahşap ve yığma taş ev bugün öğlen saatlerinde meydana gelen 3.7 büyüklüğündeki depremde kısmen yıkıldı.

AYDIN'ın Kuşadası ilçesinde, iki katlı tarihi ahşap ve yığma taş ev bugün öğlen saatlerinde meydana gelen 3.7 büyüklüğündeki depremde kısmen yıkıldı. Evde yaşayan Neriman Özgün ve eltisi Gültane Özgün zabıta ekipleri tarafından tehlike arz etmesi nedeniyle evden çıkartıldı. İki eltiye komşuları sahip çıktı.

Kuşadası, Hacıfeyzullah Mahallesi Sarı Sokak ile Zafer Sokak köşesinde bulunan ve 1900'lü yıllarda inşa edildiği belirtilen iki katlı ahşap ve yığma taş ev, bugün saat 12.57'de meydana gelen ve merkez üssü Ege Denizi Kuşadası Körfezi olarak açıklanan depremde hasar gördü. SİT alanı olan mahalledeki binanın alt katındaki çıkma bölüm yıkıldı. Durumun bildirilmesi üzerine gelen Kuşadası Belediyesi Zabıta ekipleri, bina da yaşayan Neriman Özgün ve eltisi Gültane Özgün'ü tedbir amacıyla evden çıkardı. İki eltiye komşuları sahip çıkarak evlerine aldı. İki eltinin, yaşadıkları korkuyu uzun süre üzerlerinden atamadıkları görüldü.

'SIVA İÇİN BİLE İZİN VERİLMEDİ'

Yıkılma tehlikesi nedeniyle iki evin çevresinde güvenlik şeridi oluşturuldu. Kısmen yıkılan metruk evin 7 mirasçıdan biri olan Önder Özgün, Bu evin mirasçılarındanım. Bu eve 120 yıl önce gelin gelen babaannem 20 yıl önce öldü. Zamanında sıva için bile izin verilmediği için biz de bir şey yapamadık. Bu ev yıkılacak mı, restore mi edilecek bilmiyoruz. Olacağı buydu, çare bulunması lazım dedi. Komşulardan Hüseyin Işık ise Yıkılmak üzere olan evin tam karşısında oturuyoruz. Her an tamamen yıkılacak endişesi içindeyiz. Sürekli deprem oluyor. Bugün de depremden sonra evin bir bölümü yıkıldı. Usulüne uygun bir şekilde, restorasyonunun yapılması gerekiyor. Bir çare bulunması lazım. Evin bu şekilde her an tamamen yıkılacak halde durması bizleri korkutuyor diye konuştu. (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kuşadası Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title