Haberler

Kulga, " Havadan Kuş Uçurtmam"

Güncelleme:

Manisa Büyükşehir Belediyespor'un, Denizlispor'dan renklerine bağladığı gurbetçi defans oyuncusu Ömer Alp Kulga, Afyon kampında açıklamalarda bulundu.

TFF 1. Lig'de ve 2. Lig'de birçok takımın teklifini geri çevirerek Manisa Büyükşehir Belediyespor'a gelen tecrübeli defans oyuncusu, " Kafa toplarında sahada çok iyi olduğumu söyleyebilirim. Manisa Büyükşehir Belediyespor benim için en doğru kulüptü. Camiamıza inşallah çok güzel başarılar yaşatacağız" dedi.

Manisa Büyükşehir Belediyespor'un sezon başında Denizlispor'dan renklerine bağladığı 1.89 boyundaki tecrübeli defans oyuncusu Ömer Alp Kulga, Afyon kampında açıklamalarda bulundu.Birçok takımın teklifini geri çevirerek Manisa Büyükşehir Belediyespor'a geldiğini aktaran Ömer Alp Kulga, " Benim için en doğru kulübün Manisa Büyükşehir Belediyespor olduğunu düşündüm. İnşallah çok güzel başarılara imza atacağız" diye konuştu.

" Abimle Antrenmanlara Giderken Futbola Başladım"

1989 yılında Belçika'nın Sint- Niklaas kentinde dünyaya gelen Ömer Alp Kulga, " Futbola başladığımda o zamanlar 5 yaşındaydım. Abim Alper Kulga, semtimizin takımında (Tillevr- Saint Nicolas) futbol oynuyordu. Annem, abimi antrenmanlara götürürken beni de yanına alıyordu. Abim antrenman yaparken bende saha kenarında topla aşır neşir oluyordum. Abimin antrenörü beni toplara vururken görmüş ve beğenmiş. Antrenörü, abime, " Kardeşinde bundan sonra antrenmanlara gelsin" demiş.İşte benim futbola başlamam bu şekilde oldu.

" 12 Yaşında F.C Liege Takımına Transfer Oldum"

12 yaşına kadar büyüdüğü mahallenin takımı olan Tillevr – Saint Nicolas takımında forma giydiğini söyleyen Kulga, " Bizim mahallenin takımında bayağı oynadım futbol 12 yaşına kadar. Babam çalıştığı için bizi sürekli getirip götüremiyordu. Yakın olduğu için oraya gidiyorduk. Bir gün 2. Lig takımlarından F.C Liege ile hazırlık maçı yaptık. Beni beğenmişler. Sonra 2. lige o takımatransfer oldum. Daha sonra kısa bir süre Belçika 1. lig Takımlarından Standart Liege'nin yolunu tuttum.Daha sonrasında ise Belçika 2. Lig Takımlarından R.C.S Vise takımıyla anlaşmaya vardım" dedi.

" 17 Yaşında Sivasspor'un Kapısından Döndüm"

Sivasspor'un Süper Lig'de en iyi olduğu dönemlerde Sivasspor'un kapısından döndüğünü anlatan Ömer Alp Kulga, " 17 yaşındaydım o zaman. Masaya oturduk ancak anlaşma sağlayamadık. Sonra Hollanda'ya geldim ve 17 yaşında M.V.V Maastricht U-21 takımıyla şampiyon olduk kendi kategorimizde. Ondan sonra beni A takıma çıkardılar profesyonel yaptılar. 21-22 yaşına kadar orda oynadım. Çok iyi dönemlerim oldu ama şanssız bir sakatlık yaşadım. 1 yıl sahalardan uzak kaldım. Bu sakatlık beni biraz geriye attı" diye konuştu.

" Türkiye Maceram 22 Yaşında Başladı"

22 yaşında Türkiye'ye geldiğini ve Kayserispor'la anlaşmaya vardığını dile getiren Kulga, " O dönem Kayserispor'da devre arasına kadar şans bulamadım. Sonra Orduspor'a transfer oldum. Orduspor'da 1,5 yılım geçti. Çok güzel dönemlerim oldu Orduspor'da Süper Lig'de. Daha sonra Türkiye'de Mersin İdman Yurdu, Boluspor, Osmanlıspor, Bugsaşspor ve Denizlispor formalarını giydim " sözlerini kullandı.

" Manisa Büyükşehir Belediyespor Hedefleri Olan Büyük Bir Kulüp"

Birçok takımın transfer teklifini geri çevirerek Manisa Büyükşehir Belediyespor'a geldiğini ifade eden Kulga, " TFF 1. Lig'den birçok teklif geldi. Bu ligden de bir çok takım beni transfer etmek istedi ancak ben tercihimi Manisa'dan yana kullandım. Çünkü benim için doğru takım olduğunu düşündüm. Ödemeler hep zamanında yapılıyor. Manisa Büyükşehir Belediyespor'la olumsuz sözler söyleyen tek bir kişi bile olmadı.Burası profesyonel bir kulüp, çıkış yakalayabilecek bir kulüp. Şampiyonluğa oynayacak hedefleri büyük olan bir kulübe geldiğim için çok mutluyum.Manisa Büyükşehir Belediyespor ayağa pas oynayan bir takım. Benim için en doğru kulübün burası olacağını düşündüğüm için Manisa Büyükşehir Belediyespor'a geldim" dedi.

" Kamp Dönemi Çok İyi Geçiyor"

Afyon'da devam eden yeni sezon hazırlıklarıyla ilgili olarak ta açıklamalarda bulunan Ömer Alp Kulga, " Kamp dönemi şu anda çok yoğun bir şekilde geçiyor, herkes çok iyi çalışıyor. Çok güzel bir kamp dönemi geçiriyoruz. Ben ilk defa bu kadar hem temiz hem çalışkan bir takımla bir kulüple çalışıyorum. Takım arkadaşlarım gerçekten mükemmel insanlar. Ben hiç yabancılık çekmedim. İki günde sanki yıllardır bu takım içindeymişim gibi güzel bir atmosfer var. Zaten takımda herkes birbirini yakından tanıyor. Takımın iskeleti de fazla bozulmadı. Bu çok güzel bir şey. İnşallah yolun sonu şampiyonluk olur" diye konuştu.

" Benim En İyi Tarafım Hava Toplarım"

Sahada ki özelliklerinden de bahseden Ömer Alp Kulga, " Benim iyi tarafım kafa toplarım. Geriden oyunu iyi kurarım. Tecrübeli olmamda benim avantajlarımdan. Kademeleri iyi yaparım ancak biraz daha çabuk olabilirdim" dedi.

" Taraftarlarımız Bize İnansınlar Ve Güvensinler"

Sezonun başlamasını iple çektiklerini söyleyerek sözlerine son noktayı koyan Ömer Alp Kulga, " Manisa güzel bir şehir. Futbolda taraftarlar her zaman bir takım için 12'inci güç olmuşlardır. Şampiyon olmamız ve bir üst lige çıkmamız için 11 kişi değil, 12 kişi olmamız lazım.12'inci gücümüz olacak olan taraftarlarımızla başarılı olacağımıza ve hedeflerimize ulaşacağımıza inanıyorum" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title