Haberler

Korgeneral Pekin, Bingöl Şehit Aileleri Derneği'ni Ziyaret Etti

8. Kolordu Komutanı Korgeneral İsmail Hakkı Pekin, Bingöl Şehit Aileleri Malulleri ve İnsan Hakları Derneği'ni (Bişhak) Ziyaret Etti.

8. Kolordu Komutanı Korgeneral İsmail Hakkı Pekin, Bingöl Şehit Aileleri Malulleri ve İnsan Hakları Derneği'ni (BİŞHAK) ziyaret etti.

Ziyaret sonrası gazetecilere bilgi veren BİŞHAK Derneği Başkanı Ziya Sözen, bir süre önce Elazığ'a giderek Korgeneral Pekin ziyaret ettiklerini, komutanın da denetleme ve ziyaret için geldiği Bingöl'de iade-i ziyarette bulunduğu anlatı. Korgeneral Pekin'e Bingöl'deki şehit aileleri ve dernek faaliyetleri hakkında bilgiler verdiklerini belirten Sözen, "Komutanımız da ziyaretten memnun kaldığını ve çalışmalarımızı yakından takip ettiğini belirtti. Özverili çalışmalarımızdan dolayı, her zaman her yerde

yanımızda olduklarını, her türlü sorunumuzla da ilgileneceklerini belirttiler" dedi.

Dernek Başkanı Sözen, vatanın korunması için sadece Bingöl'de 413 asker, 21 polis, 5 öğretmen, 23 devlet memuru ve yüzlerce vatandaşın, Bingöllü 30 askerin de vatani görevlerini yaparken diğer illerde ve 89 geçici köy korucusunun da bu topraklarda diğer silah arkadaşları gibi şehit olduğunu belirtti. Şehitlerin vurulunca değil unutulunca öldüğünü de hatırlatan Sözen, 24 Mayıs 1993 tarihinde il sınırlarında Bingöllü olmayan teröristlerce şehit edilen 33 erin de içinde bulunduğu bütün şehitlerin bu vatan

ve bayrak var oldukça anılacağını, şehitlerimizin hiçbir zaman unutulmayacağının ve unutturulmayacağının da altını çizdi.

(MÇ-MET-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title