Haberler

Knorr ile Lezzetli Yılbaşı Sofraları Hazırlayın

Güncelleme:

Kuracağınız kalabalık aile sofralarında Knorr Fırında Tavuk Çeşnileri ile hazırlayacağınız pratik yemekler yılbaşı sofralarınıza tat katıyor.

Yeni yıla sevdikleriniz ile birlikte lezzetli bir sofrada mı girmek istiyorsunuz? Her damak tadına hitap eden çeşitleriyle Knorr'un Fırında Tavuk Çeşni'leri yılbaşı sofralarınızı lezzetle dolduruyor. Knorr Tavuk Çeşni'leri ile sofranızda harikalar yaratabilirsiniz.

Kuracağınız kalabalık aile sofralarında Knorr Fırında Tavuk Çeşnileri ile hazırlayacağınız pratik yemekler yılbaşı sofralarınıza tat katıyor.

Yeni yıl dendiğinde akla gelen muhteşem sofralar Knorr'un pratik ve lezzetli ürünleriyle kolayca hazırlanıyor. Sevdiklerinize hazırlayacağınız sofralarda tadı damakta kalacak, göz dolduran ana yemek alternatifleri arıyorsanız Knorr'un Fırında Tavuk Çeşni'leri tam size göre.

Ana yemekte tercihini beyaz etten yana kullananlar Fırında Tavuk Çeşni'lerinden Mangal Lezzeti, Dağ Kekikli Susamlı, Kekikli Fesleğenli veya Baharatlı Sarımsaklı gibi farklı seçeneklerinden birini deneyebilir.Knorr Türkiye Şefi Hazer Amani, yıla nefis bir başlangıç yapmak isteyenler için hazırladığı Fırında Piliç Rosto tarifini sizlerle paylaşıyor.

Piliç Rosto

Malzemeler
1 bütün piliç
1 paket Knorr Fırında Tavuk Çeşnisi - Baharatlı Sarımsaklı
500 gr patates
2 kaşık sıvı margarin
1 adet limon
1 çay bardağı yoğurt
İç pilav

Hazırlanışı

Derin bir kabın içerisine Knorr Baharatlı Sarımsaklı Çeşni'yi, yoğurdu, limon rendesini, limonun suyunu ve sıvı margarini koyun ve homojen ve aynı renk oluncaya kadar iyice çırpın. Bütün tavuğun gerisini ve kanatlarının uç kesmini kesin ve içinin dolgusu olan iç pilavı koyduktan sonra iyice bağlayın. Bağladığınız tavuğu hazırlamış olduğunuz marinasyonun bir bölümü ile iyice bulayıp fırın torbasına yerleştirin. Kalan marinasyonun içine soyulmuş ve iri bir şekilde doğranmış patatesleri ilave edin ve patatesleri de marinasyonun tamamı ile fırın torbasına yerleştirin. 180 dereceye ayarladığınız fırında 50 dakika pişirin ve patatesler ile servis edin.

Kestaneli İç Pilav

Malzemeler
2 su bardağı baldo pirinç
3 yemek kaşığı Becel pratik
2 tablet Knorr et bulyon
200 gr kestane
3 su bardağı su
2 soğan
Yarım su bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
2 yemek kaşığı kuş üzümü
2 tatlı kaşığı toz şeker

Hazırlanışı

Pirinci limonlu ılık suda 30 dakika bekletin. Bol suyla yıkayıp suyunu süzdürün. Kestanelerin kabuklarını soyup tuzlu suda haşlayın. Becel pratiği tencerede ısıtın. Soğanları küp doğrayıp zeytinyağında soteleyin. Pirinçleri ekleyip birkaç dakika daha kavurun. Kestanelerle, fıstık ve üzümü ilave edin.

Ilık suyun içerisinde Knorr et bulyonları bir çatal yardımı ile eritin. Bulyonlu suyu, şekeri ekleyip su kaynayıncaya kadar harlı ateşte pişirin. Su kaynayınca ocağın ısısını düşürüp 20 dakika kısık ateşte pişirin.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Sarımsaklı Yılbaşı Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title