Haberler

Kahramanmaraş Şehidine Ağlıyor

Şehit Düşen Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda Görevli Piyade Kıdemli Üstçavuş Ahmet Tündü'nün (31) Kahramanmaraş'ın Türkoğlu İlçesine Bağlı Akçalı Köyünde Yaşayan Ailesi Yasa Boğuldu.

Şırnak'ta güvenlik güçleriyle bölücü terör örgütü mensupları arasında çıkan çatışmada şehit düşen Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda görevli Piyade Kıdemli Üstçavuş Ahmet Tündü'nün (31) Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesine bağlı Akçalı köyünde yaşayan ailesi yasa boğuldu.

8 yıl önce Ankara'da uzman çavuş olarak Türk Silahlı Kuvvetleri'nde göreve başlayan şehit Tündü, 3 yıl sonra girdiği sınavla astsubay oldu. Ardından gönüllü olarak Özel Kuvvetler Komutanlığı'na atanan şehit Tündü, bu tarihten sonra terörle mücadelede sayısız başarılar elde etti. Afganistan, Bosna-Hersek, Kuzey Irak ve Brüksel'de dış görevlerde de bulunan Şehit Piyade Kıdemli Üstçavuş Ahmet Tündü, sayısız madalya kazandı. 2 ay önce görev yaptığı Ankara Özel Kuvvetler Komutanlığı'ndan geçici görevle

Şırnak'a giden Tündü, Bestler Dereler bölgesinde icra edilen operasyonlar sırasında teröristlerle girilen çatışmada şehit oldu.

Tündü'nün şehit olduğu haberi, Türkoğlu'nun Akçalı köyündeki baba ocağına ateş gibi düştü. Sabah saatlerinden itibaren Bekir-Şerife Tündü çiftinin evi taziyeye gelenlerle dolup taştı. Baba Bekir Tündü oğlunun acısıyla gözyaşı dökerken, anne Şerife Tündü sinir krizleri geçirdi. Kardeşi de Isparta'da uzman çavuş olan şehit astsubayın yakınları, terörün bir an önce bitirilmesini isterken, "Vatan sağolsun" dedi.

Bu arada, Şehit Piyade Kıdemli Üstçavuş Ahmet Tündü'nün naaşı, 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'nda düzenlenen askeri törenin ardından Özel Kuvvetler Komutanlığı'na ait Skorsky helikopterle Türkoğlu'na getirildi. Helikopter Kahramanmaraş-Adana karayolu üzerindeki bir buğday tarlasına iniş yaptı.

Şehit Piyade Kıdemli Üstçavuş Ahmet Tündü'nün cenazesi, Türkoğlu'nda ikindi namazını müteakip düzenlenecek törenin ardından Akçalı köyünde toprağa verilecek.

(ACB-MT-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title