Haberler

Kadrolu 3 Eşek Törenle Emekli Edildi

Mardin'in merkez Artuklu ilçesinde belediye bünyesinde çöp toplama işlerinde kullanılan kadrolu eşeklerden 3'ü, hizmet sürelerinin dolması nedeniyle törenle emekli edildi.

Mardin'in merkez Artuklu ilçesinde belediye bünyesinde çöp toplama işlerinde kullanılan kadrolu eşeklerden 3'ü, hizmet sürelerinin dolması nedeniyle törenle emekli edildi. Mardin'in merkez Artuklu ilçesinin "Yukarı Mardin" olarak adlandırılan tarihi bölgesinde sokakların dar olması nedeniyle İlçe Belediyesi bünyesinde çöp toplama işlerinde kadrolu olarak kullanılan 40 eşekten 3'ü emekli edildi. 8 yıl boyunca kentin sokaklarında çöp taşıyan eşekler için emeklilik töreni düzenlendi. Artuklu Belediyesinin Yeni Yol Mahallesi'nde bulunan eşek bakım evinde düzenlenen tören renkli görüntülere sahne oldu. Törende, semerleri kırmızı kurdelelerin kesilmesiyle kaldırılan eşeklere sevdikleri yiyeceklerden oluşan tepsi sunuldu. Eşeklerin yaşamları boyunca tüm ihtiyaçlarının Artuklu Belediyesine ait barınakta karşılanacağı belirtildi. Artuklu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Kadri Toparlı, "Mardin merkez sit alanında merkepler 5-6 yaşlarında uzman arkadaşlar tarafından alınıyor. Çoğu sokağımız merdivenli olduğu için bizim işimizi kolaylaştırıyorlar. Merdivenli bütün sokakları toplatıyoruz. Uzman elamanlarımız denetiminde 8-9 yıl çalıştırılıyorlar. Daha sonra bunları hayvan barınağına çektiriyoruz. Her 3-4 yılda bir tören hazırlıyoruz. Maaş ve emeklilik hediyesi özgürlük. Bu saatten sonra çalışmayacaklar. Bütün ihtiyaçları belediye tarafından ölünceye kadar karşılanacak" dedi.

(Beril Solmuşgül - Murat Akgül /İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mardin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs İzban ücretsiz mi? 1 Mayıs İzban bedava mı? #129297 1 Mayıs'ta borsa kapalı mı, açık mı? 1 Mayıs özel sektöre tatil mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! CHP'nin 1 Mayıs Taksim yürüyüşü ne zaman, saat kaçta? CHP Taksim'e yürüyecek mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title