Haberler

Japonya'da Son Derece Zehirli Radyoaktif Atıklar Fukuşima'dan Hokkaido'ya Taşındı

Güncelleme:

TOKYO, 16 Ağustos (Xinhua) -- Japonya'da felaketin vurduğu Fukuşima Nükleer Santrali yakınlarında depolanan son derece kanserojen kimyasal atıklar, protestolar arasında Hokkaido Adası'nda bir kente nakledildi.

TOKYO, 16 Ağustos (Xinhua) -- Japonya'da felaketin vurduğu Fukuşima Nükleer Santrali yakınlarında depolanan son derece kanserojen kimyasal atıklar, protestolar arasında Hokkaido Adası'nda bir kente nakledildi. Çoğunlukla kondansatörler ve aydınlatma balastlarından oluşan zehirli ve radyoaktif atıklar, insan sağlığına zararlı yüksek yoğunlukta poliklorobifenil (PCB) içeriyor. 2011 Fukuşima nükleer felaketinden önce kanserojen atıklar, felaketin vurduğu nükleer santralin civarındaki bölgelerde bertaraf ediliyordu. Mevcut atık yükünün, Japonya'nın en kuzeydeki Hokkaido vilayetinin güney kıyısında bulunan liman kenti Muroran'daki bir tesiste depolanması planlanmıştı ancak nükleer kriz nedeniyle nakliyat ertelenmişti. Krizden on yıldan fazla bir süre sonra, Muroran şehri, çevre bakanlığı tarafından radyoaktif olduğu teyit edildiği için artık zehirli olduğu bilinen atıkların sorumluğunu almak istemiyor. Bu arada, teslimata karşı çıkan bir sivil grup, atıkları zehirden arındırması beklenen tesisin önünde endişelerini dile getirdi. Yerel basına göre, grubun eş lideri Sachiko Okura, "Atığı bir kez kabul edersek, arkasından yenilerini kabul etmemiz için bizi defalarca zorlayacaklar" dedi. Eskiden endüstri ve tüketici ürünlerinde kullanılan PCB'lerin üretimi, 1968'de burada PCB'lerin bulaşığı gıdaların neden olduğu kitlesel bir gıda zehirlenmesi salgınının ardından 1972'de Japonya'da yasaklanmıştı. Kalıcı Organik Kirleticilere İlişkin Stockholm Sözleşmesi de PCB üretimini yasaklıyor.

Kaynak: Xinhua / Güncel

Fukuşima Japonya Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs İzban ücretsiz mi? 1 Mayıs İzban bedava mı? #129297 1 Mayıs'ta borsa kapalı mı, açık mı? 1 Mayıs özel sektöre tatil mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! CHP'nin 1 Mayıs Taksim yürüyüşü ne zaman, saat kaçta? CHP Taksim'e yürüyecek mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title