Haberler

Işid'e Yönelik Hava Operasyonları

Kanada Genelkurmay Başkanı Lawson: “IŞİD misyonumuz 6 aydan fazla sürebilir”

Kanada Genelkurmay Başkanı General Tom Lawson, IŞİD'e karşı mücadele eden koalisyona katılan Kanada birliklerinin görev süresinin 6 aydan fazla sürebileceğini söyledi.

Lawson, Ottawa'da düzenlediği basın toplantısında Iraklı Kürtleri eğitmek üzere bu ülkeye giden ve aralarında 180 Kanada Özel Kuvvetler mensubunun da bulunduğu 600 askerin, "barbarlara karşı son derece zor bir görev ifa edeceklerini" belirtti. Lawson, "IŞİD misyonumuz 6 aydan fazla sürebilir" dedi.

Kanada'da hükümet, parlamentoda oylanarak kabul edilen Irak Tezkeresi'nde, askeri birliklerin görev süresini 6 ay olarak belirlemişti.

Kanada Savunma Bakanı Rob Nicholson, ABD önderliğindeki IŞİD koalisyonu için 6 adet CF-18 savaş jeti, 1 adet CC-150 Polaris tanker uçağı, 2 adet CP-140 Aurora gözetleme uçağı ve 1 adet özel hava ikmal uçağının 600 askerle birlikte bölgede görevlendirildiğini açıklamıştı. - Kanada

Kaynak: AA / Güncel

Ottawa Kanada Işid Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title