Haberler

İş Bulamayınca Arıcı Oldu

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Arı kovanlarına bakım yapılması, - Kovanlardan bal sağımı, - Abdullah Erdoğan'ın konuşması, - Erdoğan'ın bal süzme makinesini tanıtması, İş bulamayınca arıcı oldu- Akçakale ilçesinde arıcılık yapan Abdullah Erdoğan (35), iş bulamadığı için başladığı arıcılık mesleğinde yılda 4 ton bal üretir hale geldi Akçakale ilçesinde arıcılık yapan Abdullah Erdoğan (35), iş bulamadığı için başladığı arıcılık mesleğinde yılda 4 ton bal ürettiğini belirtti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Arı kovanlarına bakım yapılması, - Kovanlardan bal sağımı, - Abdullah Erdoğan'ın konuşması, - Erdoğan'ın bal süzme makinesini tanıtması, İş bulamayınca arıcı oldu- Akçakale ilçesinde arıcılık yapan Abdullah Erdoğan (35), iş bulamadığı için başladığı arıcılık mesleğinde yılda 4 ton bal üretir hale geldi Akçakale ilçesinde arıcılık yapan Abdullah Erdoğan (35), iş bulamadığı için başladığı arıcılık mesleğinde yılda 4 ton bal ürettiğini belirtti.Adana'nın Feke ilçesine bağlı Tapan Köyünde yaklaşık 15 yıl önce geçimini sağlamak için 10 kovanla arıcılık yapmaya başlayan Erdoğan, her yıl kovan sayısını arttırarak kovan sayısını 300'e, bal üretimin ise 4 tona çıkarttı.Adana'da pamuk ekimi azaldığı için Akçakale ilçesine yaklaşık 25 kilometre uzaklıktaki Mavitaş Mahallesindeki pamuk tarlası yakınındaki boş tarlaya konaklayan Erdoğan, aşırıcı sıcaklara rağmen mesleğini severek yaptığını kaydetti.Yaklaşık 15 yıldır her sene pamuk döneminde Akçakale bölgesine gelerek arıcılık yaptığını belirten Erdoğan, yaklaşık 2 ay kaldığı bölgede pamuk balı ürettiğini söyledi.Şanlıurfa bölgesinin sıcak olmasından dolayı yolculuk sırasında sıkıntılar yaşadıklarını ve bir miktar arının yolda telef olduğunu aktaran Erdoğan, tüm olumsuzluklara rağmen mesleğini severek yapmaya çalıştığını ifade etti.Arıcılar olarak gittikleri yerlerde özellikle elektrik sıkıntısı yaşadıklarını da dile getiren Erdoğan, şunları söyledi: "Bölge sıcak ve elektriğimiz olmadığı için biraz sıkıntı çekiyoruz ancak ekmek parası için buna katlanıyoruz. Türkiye genelinde bizim bu elektrik sorunumuzun çözümü için çalışmalar yapılıyor ve arıcılara güneş paneli dağıtımı yapılacak diye duyduk ancak daha bizim elimize ulaşmadı. Şanlıurfa sıcak ancak sıcak havada bal üretimi daha fazla olduğu için ve ihtiyacımız da olduğu için bu sıkıntılara katlanmak zorundayız."Amaçlarının arılara ilaç vermeden temiz bal üretmek olduğunu belirten Erdoğan, arıcıların sahte bal yapamayacağını çünkü sattıkları fabrikada tahlilden geçirildiğini, şeker ve benzeri katkı maddeleri bulunması halinde satın alınmadığını kaydetti.Sahte bal satıcılarından duydukları rahatsızlığı da aktaran Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Sahte balları yapanlar bizim temiz balımızı alıp içine glikoz koyarak vatandaşa ucuza satıyor. Benim tavsiyem vatandaşlar ya tanıdıkları balcılardan veya marketlerden bilinen markaları satın alsınlar, diğer bilmedikleri balları kesinlikle almasınlar. Bu sahte balcıların bize de zararı oluyor ancak yetkililerin son dönemlerde bunlarla ilgili yaptığı mücadele bizi memnun ediyor."Erdoğan, bölgede bilinçsizce yapılan ilaçlamadan dolayı arıların zarar gördüğünü de sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Abdullah Erdoğan Akçakale Feke Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları! Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title