Haberler

Irak'ta Işid'in Kaçırdığı Yezidiler

Terör örgütü IŞİD'in, Şengal'i ele geçirdikten sonra kaçırdığı Yezidilerden, 250 kişiyi Kerkük sınırında serbest bıraktığı bildirildi Yaşlı, hasta kadın ve erkeklerle küçük çocukların, 850 bin dolar tutarındaki fidye karşılığında bırakıldıkları ileri sürüldü.

Terör örgütü IŞİD'in Şengal'i kontrolü altına aldıktan sonra kaçırdığı Yezidilerden 250 kişiyi Kerkük sınırında serbest bıraktığı belirtildi.

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Kerkük Şube Sorumlusu Aram Cebari, AA muhabirine yaptığı açıklamada, IŞİD'in kaçırdığı Yezidilerden 250 kişiyi Kerkük'e 30 kilometre mesafede bulunan ve Peşmerge güçlerinin kontrolündeki Mektep Halit bölgesinde serbest bırakıldığını söyledi.

Cebari, kurtulanlar arasında yaşlı erkek ve kadınlar ile küçük çocukların bulunduğunu kaydetti.

Kerkük Polis Müdürü Serhat Kadir ise 250 kişinin fidye karşılığında serbest bırakıldıklarını ileri sürdü. AA muhabirine açıklamada bulunan Kadır şunları aktardı:

"Bu kişiler, Erbil ve Kerküklü işadamlarının girişimiyle IŞİD'in talep ettiği fidyenin temin edilmesi sonucu bırakıldı. Yaklaşık bir aydır, hayırsever işadamları ve Arap aşiret reisleri, kadın ve çocukların kurtarılması için uğraşıyorlardı. IŞİD, elindeki bu Yezidileri, 850 bin dolar tutarındaki karşılığında serbest bıraktı."

Polis Müdürü Kadir, Yezidilerin Peşmerge güçlerinin kontrolündeki Kerkük'ün Mektep Halit bölgesi ile IŞİD'in elinde bulunan Havice ilçesi sınırında serbest bırakıldığını kaydetti. - Kerkük

Kaynak: AA / Güncel

Kerkük Irak Işid Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title