Haberler

İletişimcilerin 'İş'i Zor

Güncelleme:

"İletişim Mezunları İş Bulmakta Zorlanıyor"

Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi ev sahipliğinde 19'uncu İletişim Fakülteleri Dekanlar toplantısı Kayseri'de başladı.

İLDEK Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Asker Kartarı, "Yılda 5 bin 700 mezun veriyoruz. Bunlardan ancak, 200-300'ü iş bulabiliyor. Yani iletişim mezunları iş bulmakta zorlanıyor" dedi.

Erciyes Üniversitesi Türkan-Tuncer Hasçalık Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Konferans Salonu'nda yapılan toplantıya Vali Mevlüt Bilici, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, Emniyet Müdürü Cuma Ali Aydın, ERÜ Rektörü Fahrettin Keleştemur ve 40 İletişim Fakültesinin dekanları katıldı. ERÜ Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, Kayseri'deki iletişim fakültesinin hayırsever Süleyman Çetinsaya'nın desteğiyle başarılara imza attığını, her yıl düzenlenen Aydın Doğan Genç İletişimciler yarışmasında son 3 yıldır alınan ödüllerin bunun göstergesi olduğunu söyledi.

ERÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hazma Çakır da, toplantıda iletişim fakültelerinde halen okuyan öğrencilerin yanısıra mezun olanların özellikle iş konusundaki sorunlarına yanıt arayacaklarını belirtti. Çakır, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 4 yıldır uygulanan Medya okur-yazarlığı dersine Türkçe, Sosyal Bilgiler ve Psikiyatr dersi öğretmenleri girmektedir. Onlar da yeteri kadar bilgi birikimleri olmadığı için bu derslerde kendi konularını anlatmaktadır. Bizce, 4 yıllık iletişim fakültesi mezunlarının Medya Okur-yazarlığı dersi vermesi gerekir. Bu konuda MEB'dan anlayış ve destek bekliyoruz" diye konuştu.

İletişim Fakültesi dekanları İLDEK yönetim kurulu Başkanı Prof. Dr. Asker Kartarı da, Türkiye'de halen her yıl 5 bin 700 öğrencinin iletişim fakültelerinden mezun olduğunu, bunlardan sadece 200-300'ünün iş bulabildiğine dikkat çekerek, şunları söyledi: "İletişim Fakülteleri Dekanları olarak iş bulmakta zorlanan öğrencilerimizin kendi sektörlerinde özel ya da kamu olsun iş bulmalarına katkı yapmak istiyoruz. Zira uzaktan eğitimle her yıl 5 bin 700 kişilik rakama 500 yeni öğrenciyi de ilave edersek, heryıl mezun olacak öğrenci sayısı 6 bin 200'e çıkmaktadır. Yani sorun giderek büyümektedir. Biz sadece gazeteci değil, akademik ve toplumsal yönü olan üniversite mezunu gençler de yetiştiriyoruz. Buraları sadece meslek okulları değildir. Hayata ve dünyaya bakışları farklı olan ,sorgulayan ve soru soran yetenekli, gelişmelere açık özellikle günümüzün iletişim çağına uygun öğrenciler yetiştirmeye de gayret gösteriyoruz .İletişimin gücünü Arap dünyasındaki son karışıklıklarda basın-iktidar ilişkilerinde görebilirsiniz"

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay da yaptıkları yeni düzenlemelerde iletişim fakültesi mezunlarının istihdamını sağladıklarını, sarı basın kartı ve diğer konularda iletiyim fakültesi mezunlarına kolaylıklar getiriş, medya kuruluşlarında çalıştırılmalarını sağladıklarına dikkat çekerek, "İletiyim Fakültesi mezunlarının yerel ve ulusal medyada daha fazla çalıştırılmaları, iş bulabilmeleri için çaba gösteriyoruz" şeklinde konuştu. Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı Eğitim-Öğretim ve Program Dairesi Şube Müdürü M. Akif Sütçü de 'Milli Eğitim Bakanlığı'nın Medya Okuryazarlığına Bakışı' konusunda bilgi verdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Eğitim Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title