Haberler

İç Denetim Mesleği Akademik Platformda Tartışılıyor

Güncelleme:

Türkiye İç Denetim Enstitüsü, 2015 yılı etkinliklerine 17 Ocak günü Yeditepe Üniversitesi'nde düzenleyeceği "Akademik Gözden Geçirme Toplantısı" ile başlıyor.

Dünya çapında 180 binden fazla üyesi bulunan Uluslararası İç Denetçiler Enstitüsü (IIA) tarafından, düzenlediği etkinlikler dolayısıyla tüm dünyaya örnek gösterilen Akademik İlişkiler Komitesi'nin hazırladığı toplantı, aynı zamanda TİDE'nin kuruluşunun 20. yılı etkinliklerinin de ilki olma özelliğini taşıyor.

TİDE'nin, akademik ortağı Muhasebe Öğretim Üyeleri Bilim ve Dayanışma Vakfı (MÖDAV) ile birlikte gerçekleştireceği ve iç denetim mesleğinin geleceğine ilişkin mesleki ve akademik öngörülerin değerlendirileceği toplantıya akademisyenler, meslek mensupları ve üniversite öğrencisi gençler katılacak.

TİDE'nin çeyrek asra yaklaşan kurumsallığını ve dünyaya örnek gösterilen başarılarını geleceğe taşımak, ülkemizde iç denetim mesleğinin küresel seviyede geleceğini inşa etmek için mesleki ve akademik gelişmeleri doğru okumak amacıyla, TİDE Akademik İlişkiler Komitesi tarafından yürütülen çok sayıda proje ve çalışma, bu toplantı vesilesiyle masaya yatırılmış olacak.

Toplantının gündeminde; TİDE GELECEK OKULU kapsamında üniversite gençleri için hazırlanan "Kampüsten Geleceğe–Kariyerimi Şekillendirirken İç Denetim" rehberi, Çanakkale'de düzenlenmesi planlanan "Gelecek Zirvesi 2015" etkinliği, üniversiteler için düşünülen "Uluslararası İç Denetim Araştırma ve Uygulama Merkezi" projesi, mesleki mükemmelliğin akademik gelişimi için gerekli olan araştırma ve eğitim çalışmaları yer alacak.

İç Denetim mesleğinin mükemmelliğe ulaşmasında akademik eğitimin çok önemli bir rolü olduğunu belirten TİDE Başkanı Gürdoğan Yurtsever, "Bir mesleğin, meslek olma özelliğini ortaya koyan temel hususlardan birisinin de akademik çalışmalar olduğu gerçeğinden hareketle iç denetim mesleğinin akademik gelişimini sağlamaya özel önem veriyor, bu kapsamda birçok faaliyet yürütüyoruz. Bunun yanı sıra iç denetim mesleğini üniversite öğrencilerine en iyi şekilde tanıtmaya çalışıyoruz. Bu şekilde hem öğrenci arkadaşlarımızın kariyer planlamalarına yardımcı olmayı, hem de genç meslektaşları mesleğimize kazandırmayı hedefliyoruz." sözleriyle gözden geçirme toplantılarının devam edeceğini belirtiyor.

TİDE Kurucu ve Onursal Başkanı, aynı zamanda Akademik İlişkiler Komitesi Başkanlığı görevini de yürüten Ali Kamil Uzun ise, "Meslekte küresel gelişim ve mükemmelliğin paydaşı olma vizyonumuz için küresel alanda rekabet edebilecek, meslekte yeni atılımlar yapabilecek yetkinliklere sahip gençlerin yetişmesini istiyoruz. Bu amaçla mesleki akademik gelişimin üç önemli alanı eğitim, araştırma ve kariyer konularında gelişimi ve değişimi yönetmek için akademik dünya ile işbirliğine önem veriyoruz." sözleriyle toplantının asıl amacının da altını çiziyor.

Kuruluşunun 20. Yılında TİDE, 17 Ocak 2015 Cumartesi günü Yeditepe Üniversitesi Kayışdağı 26 Ağustos Kampüsü Rektörlük Binası'nda gerçekleştireceği "Akademik Gözden Geçirme Toplantısı" ile yeni yılın ilk etkinliğine imza atmış olacak. Sabah saat 09:30'da başlayacak toplantı akademisyenlerin, öğrencilerin ve meslek çalışanlarının katılımıyla 14:30'a kadar sürecek.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Yeditepe Üniversitesi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs İzban ücretsiz mi? 1 Mayıs İzban bedava mı? #129297 1 Mayıs'ta borsa kapalı mı, açık mı? 1 Mayıs özel sektöre tatil mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! CHP'nin 1 Mayıs Taksim yürüyüşü ne zaman, saat kaçta? CHP Taksim'e yürüyecek mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title