Haberler

Hindistan ve Pakistan Arasında 'Terör' Toplantısı

Hindistan ile Pakistan Tarafından 2006 Sonunda Kurulan Terörle Mücadele Komitesinin İlk Toplantısı, Pakistan'ın Başkenti İslamabad'da Başladı.

Hindistan ile Pakistan tarafından 2006 sonunda kurulan terörle mücadele komitesinin ilk toplantısı, Pakistan'ın başkenti İslamabad'da başladı.

Pakistan Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Tasnim Aslam, toplantıda Hindistan'da 19 şubatta 68 kişinin öldüğü "dostluk trenine" yönelik saldırının ele anılacağını belirterek, "Hintli yetkililer, bütün bilgileri bizimle paylaşacakları konusunda garanti verdi" dedi.

Tasnim Aslam, bu komitenin terör eylemlerini önlemek için iki ülkeye yardım için kurulmuş bir mekanizma olması gerektiğine de belirterek, "Bu, bilgi paylaşımına ve işbirliğine imkan sağlayan çift taraflı bir mekanizma" dedi.

Bir başka Bakanlık yetkilisi de, bunun "kullanılan kanallar ve bilgi paylaşımı olanaklarının belirlenmesine imkan sağlayacak teknik bir toplantı" olduğunu kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title