Haberler

Hindistan'da tren seferleri yeniden başlıyor

YENİ Hindistan'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında durdurulan tren seferlerinin bugün itibarıyla başlayacağı bildirildi.

YENİ Hindistan'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında durdurulan tren seferlerinin bugün itibarıyla başlayacağı bildirildi.

Press Trust of India'da yer alan haberde, Hindistan'ın 7 haftalık sokağa çıkma yasağının sonuna yaklaştığı ve tren seferlerinin kısmen başlayacacağı belirtildi.

Ülkede Kovid-19 vaka sayısı artmaya devam ederken, başlangıç olarak Delhi, Mumbai, Chennai, Bengaluru, Kolkata ve diğer bazı büyükşehirlerdeki trenlerin çalışacağı kaydedildi.

Tren istasyonlarında termal kameralarla gözlem yapılacağı ve sadece Kovid-19 belirtileri göstermeyenlerin istasyonlara girmesine izin verileceği ifade edildi.

Yolculara, sosyal mesafeye dikkat etmeleri uyarısı yapılırken trenlere iniş ve biniş sırasında dezenfektan dağıtılacağı bildirildi.

Hindistan Demir Yolları, trenlere binmeden önce hükümet tarafından geliştirilen mobil sağlık takip uygulamasının indirilmesinin zorunlu olduğunu duyurdu.

Tren seferlerinin başlayacağının duyurulmasının ardından sadece birkaç saat içinde 45 bin biletin satıldığı, binlerce göçmen işçinin istasyonlara hareket ettiği aktarıldı.

Ülkede bugüne kadar 70 bin 756 Kovid-19 vakası tespit edilirken, 2 bin 293 ölüm görüldü.

Hindistan demir yolları, koronavirüs salgını öncesinde günlük 20 milyondan fazla yolcu taşıyordu.

Tren seferlerinin durdurulmasıyla binlerce göçmen işçi şehirlerde mahsur kalmıştı.

Ülkede tren seferlerine, mart sonlarında getirilen sokağa çıkma yasağı kapsamında ara verilmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Delhi India Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title